Tegenwoordig zijn er talloze tv-series die je kan volgen. Maar welke series zijn je tijd waard? Dat is een vraag waar de website GraphTV een antwoord op wil geven. Handig voor als je niet kan kiezen welke serie de moeite waard is om te volgen!

GraphTV

GraphTV toont in een visueel overzicht welke seizoenen of afleveringen het meest gesmaakt worden door kijkers. Daarvoor maakt het gebruikt van de cijfers van IMDb (internet movie database). Als je ziet dat de tendens naar beneden gaat, is het misschien beter om de serie aan jou te laten voorbij gaan. Enkele voorbeelden:

Lost

In de grafiek kan je links de schaal zien van de cijfers die elke episode heeft gekregen. Je kan ook een trendline aanvinken die toont hoe goed de serie scoort over verloop van tijd. In het geval van Lost is deze dalend en zou je dus kunnen overwegen om je vrije tijd niet in deze serie te stoppen.

Game of Thrones

In het geval van Game of Thrones kan je zien dat de trendlijn net omhoog gaat en de serie dus meer wordt geapprecieerd na verloop van tijd.

The Sopranos

Als je een aflevering van een serie wil bekijken kan je GraphTV gebruiken om er de beste uit te kiezen. Zo kan je in het overzicht ook zien welke aflevering het hoogst gescoord heeft. Zoals je hieronder kan zijn in het voorbeeld van The Sopranos.

Om zelf te ontdekken welke tv-show je tijd waard is kan je terecht op graphtv.kevinformatics.com.