Engagor, een social media management platform voor grote bedrijven, organiseert hun allereerste hackathon. Een hackathon is een meetup van web developers & designers met de bedoeling om op korte termijn een nieuw software project te bedenken aan de hand van bepaalde data. Enagor wil op deze manier ontdekken wat developers met hun tool & data nog allemaal kunnen bouwen. Het thema van de Hackathon? De verkiezingen!

Hackathon?

Een Hackathon is een meetup waar web developers en designers de koppen bij elkaar steken om samen een nieuw software project te bedenken met open data. In een bepaalde tijdspanne – in dit geval één dag – brainstormen ze over een product om het nadien ook echt te ontwikkelen.

Daarna volgt ook een voorstelling aan een jury, die vervolgens zal beslissen welk project het meest in het oog springt. In België is Apps for Ghent, een Gentse hackathon met data van Stad Gent, hier een mooi voorbeeld van.

Hack the Elections: Wie Hackt de Verkiezingen?

Met de ‘Hack the Elections’ Hackathon daagt Engagor web developers en designers uit om de Europese, federale of regionale verkiezingen te hacken. ‘Hack the Elections’ draait volledig rond het op een technisch gevatte manier ontwikkelen van een innovered product rond de verkiezingen.

Engagor stelt hiervoor graag zijn API (data in kneedbare vorm die gemakkelijk programmeerbaar is) open zodat alle deelnemers gebruik kunnen maken van alle beschikbare social media data rond de verkiezingen.

Prijzen, Networking & Tech Talks

Op het einde van de dag volgen er nog twee opmerkelijke tech talks. Nadien stellen alle deelnemers hun project voor en worden er uiteraard ook prijzen uitgereikt! De hackers sluiten vervolgens de dag af met een gezellige babbel, een frisse pint en een hoop nieuwe contacten in de Belgische developer scene.

Hack the Elections vindt plaats op zaterdag 24 mei in de Engagor kantoren (Grauwpoort 1, 9000 Gent). Wie wil deelnemen, kan zich via hacktheelections.com inschrijven.