Google lanceert haar slimme thermostaat Nest in België. Nest, dat recent werd gekocht door Google voor 3,2 miljard dollar, lanceert haar toestel bij ons voor 219 euro. Ook Nest Protect, de intelligente rookmelder, is verkrijgbaar en gaat voor 109 euro over de toonbank.

Nest Learning Thermostat

Nest weet aan de hand van zijn sensoren wanneer er iemand in huis is en past daarna direct de temperatuur aan. In het begin zal je zelf instellingen moeten doorvoeren zoals bij een traditionele thermostaat, maar na verloop van tijd begint Nest te weten hoe je de temperatuur precies wil en kan je het toestel zijn ding laten doen.

Vanaf je het huis verlaat, zal Nest automatisch de temperatuur laten zakken. Waardoor je kan besparen op je energiefactuur. Het toestel kan je ook vanop afstand bedienen via de Nest-app.

Nest Protect

Naast een slimme thermostaat beschikt Nest ook over een slimme rookdetector. De Nest Protect heeft kan jou in een mum van tijd alarmeren als het toestel rook of CO detecteert. Nest Protect vertelt je ook snel in welke kamer van je huis er een probleem is.

Voor een Nest Thermostat betaal je in België 219 euro. Voor een Nest Protect moet je 109 euro neertellen. Klanten van Lampiris kunnen een slimme thermostaat van Nest aankopen met 60 euro korting.

Vanaf vandaag zijn de Nest-producten verkrijgbaar in meer dan 100 winkels – en online – via Coolblue, Media Markt, Fnac, Google Play en Van Marcke en via www.nest.com/be.