Bron foto: Shutterstock

Het is wachten tot Netflix in België lanceert. Maar niet getreurd. Wat als je Netflix naar jou kan laten komen in drie simpele stappen? Hieronder hoe je dat precies doet:

 

Netflix is nu live in België. Lees hier meer.

 

Hola!

Dankzij de browser-plugin Hola! kan je websites bezoeken die geblokkeerd worden in andere landen. Met de plugin kan je makkelijk bepaalde diensten wijsmaken dat je uit een bepaald land surft. Hiervoor maakt Hola! gebruik van een VPN-connectie.

Het resultaat: je kan diensten zoals Netflix laten geloven dat je een Amerikaans IP hebt in slechts één klik. De rest is kinderspel.

Is het legaal?

Hola! laat via een VPN-connectie (virtual private network) diensten geloven dat je vanuit een bepaald land surft. Dat is niet legaal. In de gebruiksregels staat immers te lezen dat het verboden is om via een VPN-connectie te maken met de dienst. Het is onduidelijk of Netflix dit kan detecteren. Toch is het gebruik maken van Hola! jouw eigen verantwoordelijkheid.

De vraag is ook of Netflix er eigenlijk om geeft. Onlangs liet HBO-CEO Richard Plepler nog weten dat het hem eigenlijk niet kan schelen of je nu je paswoord van HBO’s streamingdienst ‚HBO Go!’ wel of niet deelt met anderen. De vraag is of Netflix ook echt geeft om VPN-connecties. Zo is er een gevecht tussen streamingdiensten zoals HBO GO, Amazon Prime & Netflix om zoveel mogelijk gebruikers aan te trekken.

Netflix in België bekijken?

Toch blijft het op eigen risico als je Netflix’s regels wil overtreden. Indien je het toch wil uitproberen kan je het volgende doen:

Stap 1: Download de plug-in op Hola.org

Stap 2: Surf naar Netflix.com & maak een account aan (de eerste maand is gratis)

Vanaf het moment dat je naar Netflix.com surft zal Hola aangeven dat het de site heeft 'geunblocked'. Nu kan je gewoon een account aanmaken op Netflix.com. Als laatste stap dien je een creditcard in te geven. Dat kan een Belgische kaart zijn. Je dient wel een Amerikaans postnummer in te geven. Nadat je dat hebt gedaan dien je jouw account te activeren.

Stap 3: Bekijk vanaf nu Netflix dankzij Hola!