Lagere en middelbare scholen, universiteiten en hogescholen in Vlaanderen, die een volumecontract hebben met Microsoft, kunnen gratis licenties aanvragen voor al hun personeelsleden en leerlingen of studenten. Het gaat meer bepaald om Office 365 Pro Plus Benefit, met alle Office Pro programma’s (zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote) en daarnaast Microsoft Sharepoint, Lync, Yammer, en Outlook. De Vlaamse onderwijsinstellingen verhuizen dit schooljaar op die manier massaal naar de cloud met Office 365.

Wereldwijd Aanbod

“Het is een wereldwijd aanbod van Microsoft, en hier merken we dat het enthousiasme enorm groot is. Het merendeel van de scholen, zeker in het hoger onderwijs, heeft nu dit soort contract met Microsoft en komt dus hiervoor in aanmerking”, vertelt Christian Ramioul, Education Lead Belux bij Microsoft. “Studenten en medewerkers krijgen hun licentie via hun onderwijsinstelling, die gratis en op een eenvoudige manier kan intekenen via hun bestaande contract.”

Vanaf nu ook voor personeel

Marc Vandewalle, secretaris-generaal van de Vlaamse Hogescholenraad beaamt: “Aangezien zo goed als alle hogescholen en universiteiten meedoen, gaat het potentieel om bijna 230.000 studenten en 20.000 medewerkers. Wij coördineren al jaren de groepscontracten voor de hogescholen en sommige universiteiten.  Met de komst van Office 365 Pro Plus Benefit is Microsofts aanbod nu gevoelig uitgebreid, niet alleen voor studenten, maar nu ook voor de medewerkers. Bovendien wordt thuiswerken gemakkelijker. Voor onze koepelorganisatie is het een belangrijke extra service die we kunnen aanbieden aan de hogescholen en de universiteiten die mee instappen.”

Hadrien van Durme, laatstejaarsstudent Business IT aan de Erasmus Hogeschool Brussel, kreeg zijn licentie al: “Vroeger gebruikten docenten en medestudenten eigenlijk allerlei programma’s door elkaar. Dat was onoverzichtelijk en niet efficiënt. Nu iedereen hetzelfde pakket gebruikt, wordt het makkelijk om documenten te delen. Bovendien is het voor mij een zeer goede voorbereiding op het bedrijfsleven, zo leer je al goed met veel verschillende programma’s werken. En er is natuurlijk het aspect gratis: als je als student alles zelf moet aankopen, is dat een grote hap uit je budget. Nu hoeven we helemaal niets te betalen voor onze software.”

Hoe bestellen?

Voor meer informatie kan je terecht bij de IT verantwoordelijke van je school. Of je kan je vragen rechtstreeks aan Microsoft stellen via eduempbe@microsoft.com.