In 2016 wordt het eerste reclamepaneel de ruimte ingeschoten door studenten van de KU Leuven. Ook Mobile Vikings heeft een plaats gereserveerd op het billboard. Maar niet voor zichzelf. Zo zal 1 Mobile Vikings-klant zijn of haar foto de ruimte kunnen insturen.

The First Viking In Space Wedstrijd

Via een wedstrijd gaat Mobile Vikings op zoek naar ‘The first Viking in space’: In de eerste ronde moet de Viking een online space-examen afleggen om te tonen dat hij/zij wel space-vaardig is. De acht Vikings met hoogste score gaan door naar de tweede ronde. Hierin moeten ze tonen dat ze wel survival skills hebben om in de ruimte te overleven. 

De prijs? Een foto van de winnaar die prijkt op het eerste billboard in de ruimte, die je via een telescoop kunt bekijken, maar ook op de website van Spacebillboard.

Spacebillboard is een project waarmee een team van ruimtevaartonderzoekers van de KU Leuven wetenschap en marketing willen samenbrengen om onderzoek naar CubeSats te steunen. Andere partners zijn Electrabel/GDF SUEZ, Microsoft en Kinepolis.

Meer info: