De bekende tech-investeerder & co-founder van PayPal, Peter Thiel, heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Twitter’s koers gisteren kelderde. Hij noemde het executive team ‚super high all the time’. Een reactie die heel wat wenkbrauwen deed fronsen. Intussen reageerden de Twitter-executives al via Twitter op zijn uitspraak.

A Lot of Potential, But horribly mismanaged

"Twitter is hard to evaluate," vertelde Thiel aan CNBC. "They have a lot of potential. It's a horribly mismanaged company — probably a lot of pot-smoking going on there. But it's such a solid franchise, it may even work with all that.”

Vreemde uitlating, aangezien Thiel in 2010 nog 70.000 dollar doneerde aan een campagne voor de legalisering van marijuana in Californië.

Geen onbeschreven blad

Zelf is Thiel geen onbeschreven blad. De miljardair, een van de eerste investeerders van Facebook, houdt er zelf wat vreemde gedachten op na. Zo vindt hij dat teveel jongeren met een talent voor ondernemen naar school gaan & dat beter niet zouden doen. Thiel wil ook steden gaan bouwen op een soort van platformen in de oceaan die dan een eigen land zouden kunnen vormen.

Een feit waar Twitter VP Jason Goldman fijntjes op inspeelde in een reactie op Thiel’s uitlatingen:

Ook Twitter CEO Dick Costolo mengde zich in het gesprek:

Bijan Sabet, Twitter-investeerder van het eerste uur, heeft weinig begrip voor Thiel’s uitlatingen:

Twitter kan er dus best om lachen. Al hebben de uitlatingen van Peter Thiel Twitter wel pijn gedaan op de beurs.