Sparkcentral, de start-up van Vlaamse ondernemer Davy Kestens, opent een Europees hoofdkwartier in de Corda Campus in Hasselt. Kestens stampte Sparkcentral uit de grond in Silicon Valley, maar opent nu een Europese vestiging in België. Sparkcentral haalde in het voorbije jaar heel wat Europese klanten binnen waardoor een Europese vestiging zich opdrong. Sparkcentral werft in Hasselt een 30-tal mensen aan. 

Europees Hoofdkwartier voor Sparkcentral

Sparkcentral, opgericht door de 26-jarige Vlaamse ondernemer Davy Kestens, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als hét platform voor bedrijven om de online betrokkenheid van hun klanten te meten.

Sparkcentral haalde in het voorbije jaar steeds meer (Europese) klanten binnen zoals Swiss Air, Brussels Airlines & Emirates waardoor de nood voor een Europees hoofdkwartier zich opdrong. Ook bedrijven zoals Netflix & Uber zijn klant.

“We plaatsen steeds onze klant centraal, deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat we konden groeien in de markt. Sinds onze start lag onze focus op de Amerikaanse markt, maar dankzij ons groeiende aantal internationale klanten moeten we snel internationaal gaan schalen,” zegt Davy Kestens.

Corda Campus in Hasselt

Sparkcentral is van plan om een groot deel van haar R&D activiteiten naar België over te brengen. Het bedrijf is van plan om zo’n 30 nieuwe medewerkers aan te trekken in de eerste 10 maanden. Sparkcentral is vooral op zoek naar developers, sales-profielen, designers & project managers.

Het Europees hoofdkwartier van Sparkcentral komt in de Corda Campus te Hasselt - een business community waar innoverende bedrijven en start-ups samenhokken om sterke synergieën te gaan bouwen. Bedrijven zoals Mobile Vikings, Cronos & Selligent hebben er ook hun kantoor.

Sparkcentral plaatste al enkele developer-vacatures op Bloovi. Hier kan je ze bekijken.