De puzzelstukjes rond de iWatch beginnen in elkaar te vallen. Apple zou immers de merknaam ‚iWatch’ geregistreerd hebben met behulp van een dochterbedrijf. Bovendien zijn er gisteren ook iOS 8-screenshots opgedoken waar de app ‚Watch Utility’ is gespot. Zijn dit de eerste concrete bewijzen van het bestaan van de iWatch?

Merknaam iWatch geregistreerd door Apple

De merknaam iWatch zou nu officieel eigendom van zijn Apple. Dat ontdekte de Franse Apple-blog Consomac. De registratie verliep via Brightflash USA LLC, een dochteronderneming van Apple die al eerder werd gebruikt om ‚onopvallend’ merknamen te verzilveren. Het merk iWatch werd geregistreerd in de Europese Unie, de Verenigde Staten en een tiental andere landen zoals China & Zwitserland.

Apple zou een een zogenaamde Class 14-merkregistratie hebben ingediend voor de iWatch. Dat wil zeggen dat het een categorie betreft waaronder juwelen & horloges vallen. Verwacht wordt dat Apple nog dit jaar de iWatch zou introduceren. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming Chi Kuo zou de iWatch in het derde kwartaal van dit jaar worden geïntroduceerd

iOS 8

Ook in gelekte screenshots van iOS 8 staan hints naar de iWatch. In de screenshots is immers de applicatie ‚Watch Utility’ te zien, een app die zou kunnen gebruikt worden om de iWatch te koppelen & configureren met behulp van je iPhone of iPad. Verwacht wordt dat iOS 8 ook tijdens het 3de kwartaal van dit jaar zou worden uitgebracht.

Op de screenshots zijn ook andere nieuwe apps te zien zoals Preview, TextEdit en Healthbook. Deze laatste zou alle biometrische data weergeven die via je iWatch werd geregistreerd. In de beta-versie van iOS 8 is trouwens ook te zien dat iTunes Radio een aparte app is geworden.

Nike Fuelband

Enkele dagen geleden raakte ook bekend dat Nike een radicaal nieuwe richting inslaat met haar draagbare fitness-armband (en dus iWatch-concurrent) Fuelband. Er zou ook een deel van het Fuelband-team ontslaan worden bij Nike. Nike zou meer gaan focussen op software in plaats van hardware. Komt dit omdat Nike op de hoogte is van Apple’s plannen? Dat zou zomaar kunnen. Apple’s CEO Tim Cook maakt immers al 9 jaar deel uit van Nike’s board of directors & is ook een fervent Fuelband-gebruiker.

Nike heeft over de jaren heen ook stevig partnership met Apple opgebouwd en heeft in het verleden altijd als een van de eersten toegang gehad tot Apple’s nieuwste technologieën. Zo was Nike de eerste die gebruik kon maken van de M7-chip van de iPhone 5S, waarmee het ook de show stal op Apple’s media event met de nieuwe Nike+ Move-app.

Het lijkt erop dat Apple's iWatch er zit aan te komen. De vraag lijkt alleen nog wanneer?