Bron foto: Shutterstock

Eind januari legde ik uit hoe je vanuit je browser Netflix kan bekijken in België. In dit artikel gaan we nog een stapje verder en bekijken we hoe je Netflix kan installeren op jouw Android of iOS-toestel.

1. Maak een account aan op Netflix

Indien je nog geen account hebt op Netflix, moet je er een aanmaken. Om een account aan te maken op Netflix dien je te surfen met een Amerikaans IP-adres. Dat kan je doen door gebruik te maken van een VPN-dienst. Zelf gebruik ik Hola in Google Chrome, maar je kan ook gebruik maken van andere VPN-diensten

Hieronder de stappen die je moet volgen om een Amerikaanse account aan te maken:

Stap 1: Download de plug-in op Hola.org

Stap 2: Surf naar Netflix.com & maak een account aan (de eerste maand is gratis)

Vanaf het moment dat je naar Netflix.com surft zal Hola aangeven dat het de site heeft 'geunblocked'. Daarnakan je gewoon een account aanmaken op Netflix. Als laatste stap dien je een creditcard in te geven. Dat kan een Belgische kaart (*) zijn. Je dient wel een Amerikaans postnummer in te geven.

(*) Ik hoorde dat dit niet bij elke Belgische VISA-kaart werkt. Wat je kan doen is een pay-pall account aanmaken die gekoppeld is aan jouw kredietkaart en dan op die manier betalen in Netflix.

Na de registratie kan je nu Netflix bekijken via je browser. Om Netflix ook te bekijken op jouw smartphone of tablet moet je nog een stapje verder gaan:

2. Download de Netflix-app op jouw smartphone of tablet

De Netflix app kan je vinden in de Amerikaanse iTunes- & Google Play Store. Om de app te downloaden zal je dus een Amerikaanse account moeten aanmaken op iTunes of Google Play. Daarna kan je via de Amerikaanse iTunes/Google Play Store de Netflix-applicatie downloaden.

  • Tutorial om Amerikaanse account aan te maken op iTunes
  • Google Play: hier moet je eerst een VPN-app downloaden (zie hieronder): eens je een Amerikaans ip hebt en daarna de Google Play Store opent, zal de content zich automatisch aanpassen en kan je de Netflix app downloaden. 

3. Download een VPN-app op jouw smartphone of tablet

Nadat je de Netflix app hebt gedownload zal je ook op je smartphone of tablet een VPN-service moeten installeren. Zelf heb ik gekozen voor de app Tunnelbear. Maar er zijn tal van andere VPN diensten of apps die exact hetzelfde aanbieden. Maak dus gerust je eigen keuze! Wat moet je doen?

Stap 1. Download de VPN-app

Stap 2. Installeer de VPN-dienst

Stap 3. Activeer de VPN

Stap 4. Open de Netflix-app en log in.

Je hebt nu Netflix op jouw smartphone of tablet! Een leuk weetje: je kan vanuit de Netflix-app video streamen naar je televisie indien je over Chromecast of Apple TV beschikt.