Het goede nieuws over start-ups met Belgische roots blijft maar komen deze week. Na het succes van Cubigo, de 12 miljoen dollar voor Sparkcentral, de 2 miljoen dollar voor Argus Labs én de 605.000 euro voor Sign2Pay is nu de Antwerpse start-up Beatswitch aan de beurt. De festival-app krijgt 600.000 euro toegestopt van Volta Ventures en 150.000 euro in subsidies van het Vlaams agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. Als klap op de vuurpijl haalt het ook Tomorrowland binnen als klant voor de komende drie jaar.

Wat is Beatswitch?

Een event organiseren is vaak een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden als organisator. Beatswitch Founders Gertjan De Wilde & Thomas Van Orshagen brachten met Beatswitch orde in de chaos en zorgden voor een oplossing voor heel wat event-organisators.

Hoe werkt het?

Via Beatswitch kunnen booking agencies direct communiceren en samenwerken met event-organisatoren om optredens te regelen en in te plannen. Festivalorganisatoren kunnen op hun beurt in real time schuiven in de planning en communiceren met de nodige mensen op het terrein. Bovendien krijgen festivals een tool om de hele organistie van het event te runnen vanop hun kantoor (via de computer) of vanop het festivalterrein (via een app).

Wat Beatswitch zo slim maakt is het feit dat de tool dynamisch is. Zo kunnen er in real-time aanpassingen gebeuren in de planning van het event. Wanneer een artiest in de file staat, worden de organisatorische aanpassingen die het gevolg zijn meteen voor iedereen zichtbaar.

Investering & Tomorrowland

Het Belgische Volta Ventures is het succes van Beatswitch niet ontgaan en pompt daarom 600.000 euro aan durfkapitaal in de start-up. De bedoeling van deze som geld is om Beatswitch sneller internationaal verder te doen groeien.

Dit is de tweede investering die Beatswitch krijgt. Zo haalde de start-up in april vorig jaar al 250.000 euro op. Na een succesvolle trial op Tommorowland 2014 krijgt Beatswitch nu ook een contract voor drie jaar om de komende edities van het populaire festival in goede banen de leiden. 

Beatswitch zette haar eerste stappen in de start-up accelerator Idealabs in 2013. Vandaag wordt de app door 3000 klanten gebruikt over de hele wereld. Knap werk! 

Meer info: beatswitch.com