Foto: Davy Kestens, CEO van Sparkcentral

De Belgische ondernemer Davy Kestens haalde 10,3 miljoen dollar op bij Amerikaanse investeerders. Kestens, founder van Sparkcentral, wil het geld gebruiken om Sparkcentral sneller te laten groeien. Dankzij de investering komen er ook jobs bij in het Europese hoofdkwartier van Sparkcentral in Hasselt.

Sneller schalen

Sparkcentral, opgericht door de 26-jarige Vlaamse ondernemer Davy Kestens, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als hét platform voor bedrijven om de online betrokkenheid van hun klanten te meten. Vandaag haalt het bedrijf 12 miljoen dollar (10,3 miljoen euro) op bij investeerders in San Francisco.

"Het geld zal gebruikt worden om Sparkcentral agressief te doen groeien en om meer tractie te genereren bij grote bedrijven," reageerde Kestens aan VentureBeat. "In het laatste kwartaal groeide Sparkcentral al met zestig procent".

Daarnaast zal een groot deel van het geld geïnvesteerd worden in het verder ontwikkelen van het product. Zo worden er nieuwe CRM-functionaliteiten toegevoegd aan Sparkcentral. Met oog voor event-driven segmentatie, het bepalen van prioriteiten en pro-actief het engagement met klanten aangaan.

Vacatures in België

Sparkcentral haalde tot nu toe zo'n 17,6 miljoen dollar op via investeerders. Kestens liet vandaag echter verstaan dat dit niet de laatste investeringsronde van het jaar zal worden. 

Dankzij de investering komen er ook jobs bij in het Europese hoofdkwartier van Sparkcentral in België. Vooral op het vlak van softwareontwikkeling, tech support en sales worden er profielen gezocht. 

SparkCentral is momenteel nog op zoek nog naar talenten in ons land. Verwacht wordt dat er een pak vacatures zullen bijkomen. Hier kan je de openstaande vacatures bij Sparkcentral bekijken.

bron: VentureBeat