Uit cijfers van de Techonomic Index, een Europese consumentenstudie van Samsung, blijkt dat Belgen heel wat minder op sociale media zitten dan andere Europeanen. Belgen spenderen ook minder tijd op smartphones in vergelijking met het Europese gemiddelde. 

Smartphone zo weinig mogelijk gebruiken

Europeanen lijken het liefst hun smartphone zo weinig mogelijk te gebruiken. Zo vragen we liever raad aan familie en vrienden wanneer we een lekker recept zoeken én zetten we het volume van de TV liever lager via de afstandsbediening in plaats van met een app. 

Deze bevindingen komen uit de Techonomic Index van Samsung, waarin 18.000 Europeanen werden bevraagd over hun smartphone- en social media gebruik. 

Belgen spenderen minste tijd op smartphones

Belgen spenderen van alle Europese landen het minste tijd op ons mobiel toestel. Op een typische dag zitten wij zo’n 53 minuten op onze smartphone. Landen zoals Roemenië en Spanje staan bovenaan in de lijst met 109 en 104 minuten. 

Sociaal zijn doen we ook liever offline dan online. Enkel Duitsers en Finnen (respectievelijk 58 en 59 procent) gebruiken nog minder de sociale media dan de Belgen (64 procent). Ter vergelijking, in Bulgarije gebruikt 91 procent van de ondervraagden sociale media. 

bron: Techonomic Index