Foto: Teamleader CEO Jeroen De Wit

Het Belgische bedrijf Teamleader, met vestigingen in Gent en Amsterdam, zet haar opmars voort met een nieuw kantoor in Berlijn. Vanuit deze start-up hub, de grootste van het Europese vasteland, zal Teamleader de Duitse kmo’s bereiken. Duitsland staat bekend om zijn sterke kleine en middelgrote ondernemingen en dat is een markt die Teamleader uitstekend kent. De uitbreiding naar Duitsland is dus een logische stap.

Duitsland: een logische stap

De Gentse start-up Teamleader, een online platform dat een CRM, projectplanning en facturatie combineert, veroverde in sneltempo België en Nederland. Met de opening van een nieuw kantoor in Berlijn, is Duitsland nu ook aan de beurt. 

Volgens Teamleader is het een logische stap in het groeiproces aangezien Duitsland een sterke kmo-cultuur kent en daarom dus perfect aansluit bij het doelpubliek van de start-up. 

"Het kantoor in Berlijn is ons eerste kantoor in een niet-Nederlandstalig land", zegt Teamleader CEO Jeroen De Wit. "Daarmee verlaten we onze comfortzone en thuisvoordeel. We willen bewijzen dat we ons model uit Nederland en België kunnen kopiëren en aanpassen aan de Duitse markt. Toen we in het voorjaar een belangrijke award wonnen op een conferentie van The Next Web, zagen we erg veel Duitse interesse."

Het Silicon Valley van Europa

"Er verschenen artikels in de Duitse pers en onze website werd overspoeld. Sindsdien stond het eigenlijk al vast dat we zouden uitbreiden naar Duitsland. En Berlijn wordt soms het Europese Silicon Valley genoemd, dus we kunnen nergens beter zitten. Er heerst hier een heerlijk sfeertje, met veel start-ups, investeerders en events."

In echte start-up spirit heeft Jeroen samen met het team van Teamleader Duitsland de kantoren zelf ingericht. Teamleader zit er op een locatie met meerdere start-ups en groeibedrijven, waaronder ook grote namen zoals Soundcloud, Zendesk, Uber en Twitter. 

Teamleader is bezig met een sterk groeiverhaal en blijft ook goed scoren. Zo worden de vooropgestelde groeidoelstellingen van de start-up ook vlot gehaald. In mei 2015 haalde de start-up nog 2,5 miljoen euro op via het investeringsfonds Fortino van (ex-Telenet topman) Duco Sickinghe. De uitbreiding naar Berlijn is voor Teamleader de volgende stap in hun groeiplan.

www.teamleader.be