Facebook heeft een flinke update gelanceerd voor Facebook Search. Het sociale netwerk toont vanaf nu een overzicht van de actuele en meest besproken topics in de wereld en zou deze updaten in real time. Facebook zet hiermee een nieuwe stap om de ultieme online nieuwsbron te worden en deelt zo een tik uit aan Google & Twitter. Dit is hoe de vernieuwde Facebook Search precies werkt: 

Facebook lanceert 'Happening Now'

Bij het ingeven van een zoekresultaat zal Facebook nu sneller relevante suggesties geven én zal het nu ook een overzicht tonen van actuele thema's die zich op momenteel afspelen.

De zoekresultaten tonen de meest relevante posts van mediabedrijven, maar ook de posts van jouw vrienden komen in het overzicht te staan. Volgens Facebook blijf je zo op de hoogte van het nieuws én van de meningen die er echt toe doen. 

Met deze innovatie wil Facebook haar gebruikers sneller dé onderwerpen laten ontdekken waar de hele wereld over praat. Daarnaast wordt het ook makkelijker om mee te praten over bepaalde topics en kan je makkelijk ontdekken wat mensen denken over bepaalde actuele gebeurtenissen. 

Hoe de vernieuwde zoekfunctie werkt:

Facebook noemt deze nieuwigheden een eerste stap in een reeks van ingrijpende veranderingen voor de zoekfunctie. Facebook rolt de vernieuwde zoekfunctie eerst uit in de Verenigde Staten. Later komt deze naar de rest van de wereld. 

Benieuwd? Dit is hoe de vernieuwde zoekfunctie precies werkt:

 

Meer info: search.fb.com