Facebook heeft grootste plannen met de notificaties tab. Het sociale netwerk wil van de tab een plek maken waar je in één oogopslag op de hoogte bent van de meest relevante informatie die voor jou belangrijk is. Dit zijn de plannen: 

Vernieuwde Notificatie-tab

In de vernieuwde notificatie-tab zal je vanaf binnenkort de weersverwachtingen voor je huidige locatie, speeltijden van films en trending topics kunnen ontdekken. Daarnaast wordt het ook mogelijk om in één oogopslag te zien of jouw vrienden iets opmerkelijk hebben aangekondigd, welke verjaardagen voor de deur staan en krijg je een overzicht van opkomende events die binnenkort gaan doorgaan.

Dit is wat Facebook van plan is: 

A More Useful Notifications Tab on Mobile from Facebook on Vimeo.

Uit de beelden die Facebook heeft vrijgegeven blijkt dat je ook herinneringen zal kunnen instellen voor TV-programma's en suggesties zal kunnen krijgen van restaurants in de buurt. 

Facebook wil andere apps overbodig maken

Met deze aanpassingen zet Facebook een nieuwe stap om zich steeds meer als de hub voor je digitale leven en de vernieuwde notificatie knop is daar ook een onderdeel van.

Het gebruik losse apps (zoals je weer-app, nieuws-app of apps zoals Yelp of Foursquare) wordt hierdoor beperkt doordat het merendeel van deze informatie vanaf nu in Facebook zal staan. 

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor mobiele Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten, de uitrol voor de rest van de wereld zou binnenkort gebeuren.