De holding achter Combell (Intelligent) heeft Stone Internet Services overgenomen. Het Gentse hostingsbedrijf verstevigt hiermee haar leiderspositie op de Belgische hostingsmarkt en krijgt er een pak interessante klanten en expertise bij. Zo behoren merken zoals Tomorrowland, Canvas, Brussels Airlines en Ancienne Belgique tot de klantenportefeuille van Stone. Welke som gemoeid ging met de deal is nog niet bekend. 

Specialiteit: extreem schaalbare cloudhosting 

Stone is een specialist in extreem schaalbare cloudhosting waardoor het in staat is om websites met zeer hoge bezoekerspieken zonder problemen in de lucht te houden. Tot de klantenportefeuille van Stone behoren de websites van Tomorrowland, Canvas, Brussels Airlines en Ancienne Belgique - die vaak met zo'n bezoekerspieken te maken krijgen. 

Door de overname van Stone neemt Intelligent ook de goedkopere 1EuroHost over. Een bedrijf dat naast domeinnamen ook shared webhosting verkoopt aan competitieve prijzen. Het merk 1EuroHost zal op termijn de krachten bundelen met Intelligent-dochter Easyhost, die gelijkaardige diensten aanbiedt.

Stone blijft een apart merk

"Het is onze intentie om Stone verder uit te bouwen als apart merk, op een aparte locatie, met de mensen die er nu werken", zegt Jimmy Cappaert van Intelligent aan Datanews. "Bij Stone heerst een echte start-up mentaliteit, en de klanten appreciëren dat. Het team blijft dus autonoom werken binnen de Intelligent-groep."

Het team van tien mensen blijft behouden, al zullen oprichter Stein Van Stichel en mede-zaakvoerder Pierre De Landsheere het bedrijf na een overgangsperiode wel verlaten.

Kapitaalinjectie

Stone zou wel een flinke kapitaalinjectie krijgen om het bedrijf verder uit te bouwen en verder te professionaliseren. Maar ook omgekeerd heeft ook Stone enkele technologiën in huis waar ook andere Intelligent partners iets van kunnen leren. "De wisselwerking komt dus langs twee kanten," zegt Cappaert nog. 

Het is de tweede grote overname voor Combell dit jaar. Eerder dit jaar nam het immers ook sectorgenoot Priorweb over.