TapCrowd, de Gentse ontwikkelaar van mobiele apps voor professionele events, is overgenomen door het Amerikaanse marktleider etouches. Het Amerikaanse bedrijf is een specialist in cloud-based event management software en wil door de overname haar aanbod versterken. Voor welke som het bedrijf van de hand gaat is niet bekend gemaakt. 

TapCrowd?

TapCrowd geeft via haar apps event organisatoren de kans om hun mobiele applicatie van A tot Z mee vorm te geven. Het Gentse bedrijf werd in 2010 opgericht door Brecht Fourneau en Miquel Vermeulen en focust zich hoofdzakelijk op mobiele applicaties voor evenementen, voor alle grote platformen: iOS, Android, Windows Phone en ook HTML5-webapplicaties. 

TapCrowd heeft haar hoofdkwartier in Gent en heeft klanten over heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en het Midden-Oosten.

“Wij zijn uiteraard trots op de reputatie en het fantastische potentieel van etouches, en we zijn enorm enthousiast om met hun team onze innovatieve technologie verder naar de markt te brengen,” zegt Niko Nelissen, CEO van TapCrowd. 

Doel: interactie op events vergroten

Met de aankoop van TapCrowd wil etouches verder investeren in technologieën die interactie en networking op evenementen versterken, de productiviteit van sponsors en event organisatoren verhogen, en klanten analytisch inzicht geven in het beheer en de ROI van hun evenementen.

“Met de acquisitie van TapCrowd staan we een grote stap dichter bij ons doel om onze klanten de meest omvattende event management technologie op de markt aan te bieden," zegt Oni Chukwu, CEO van etouches.

"Ik ben verheugd dat we met deze overeenkomst ook een hecht, vooruitstrevend en technologisch sterk begaafd team van 16 professionals aan ons bedrijf toevoegen. Met hun expertise kunnen we ons groeiende leiderschap in de wereld van de event-technologie nog meer uitbouwen”

Bij de overname zal het TapCrowd-team, samen met de twee oprichters, een integraal deel worden van etouches. Daarnaast zal Niko Nelissen het etouches management team versterken als Vice President of Mobile, Engagement, & Data. 

Meer info: tapcrowd.com