Google kocht de start-up 'visuele vertaalbedrijf' Word Lens in 2014, het was duidelijk dat het een kwestie van tijd was voor Google de kennis van deze start-up zou implementeren in Google Translate. Nu is het zover. Google Translate beschikt nu over 'visuele vertaalsoftware' en is een pak slimmer geworden. De update kan je bovendien ook een pak aan roaming kosten besparen aangezien ze nu offline werkt. 

Fantastische Technologie

Met Word Lens kan je een smartphone richten op een straatnaambordje dat geschreven staat in een vreemde taal; de smartphone vertaalt de woorden onmiddellijk in jouw moedertaal. Hieronder kan je zien hoe het precies werkt:

"Word Lens werkt ook offline"

In de vorige versie van Google Translate moest je woorden copy-pasten in een invulveld, vanaf nu gebeuren de vertalingen in realtime. Onbegrijpbare straatnamen, menukaarten en productlabels worden meteen een pak duidelijker. 

Bovendien is een bijkomend voordeel dat de app nu ook offline werkt. Waardoor je op reis een pak roaming-kosten zal kunnen besparen wanneer je een gesprek probeert aan te knopen met iemand die jouw taal niet spreekt. 

Stemcommando's

Een tweede grote update van Google Translate is 'instant voice translation'. In de vroege versie van Google Translate was het nodig om op de microfoon-knop van de app in te drukken elke keer je iets wilde vertalen. Daarnaast moest je ook manueel de talen kiezen waarin gesproken zou worden voor je een gesprek zou kunnen voeren. Een beetje omslachtig. 

Vandaag gaat dat ook automatisch. Omdat Google Translate nu onmiddellijk de taal waarin gesproken wordt herkent. Volgens Google is het nu mogelijk om op een meer natuurlijke manier conversaties te hebben in je eigen moedertaal, zonder je de taal van de andere persoon kent. 

De applicatie is momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Russisch of Spaans. Google liet via een blogpost weten dat het druk in de weer is om meer talen toe te voegen. De nieuwe versie van Google Translate wordt momenteel uitgerold.

Update: De vernieuwde Translate app is intussen online! Downloaden kan via onderstaande links:

Bron: translate.google.com