Volgens Deloitte is het online veilingshuis Catawiki het snelst groeiende bedrijf van Europa. Het bedrijf kaapte immers de hoofdprijs weg in de Deloitte Fast 500 (EMEA). Het Nederlandse bedrijf zag over de afgelopen vier jaar haar omzet met 45.080 procent groeien.

Ontstaan op een zolderkamer in Nederland

Catawiki ontstond 7 jaar geleden op een zolderkamer in Nederland en was ontsproten uit het brein van René Schoenmakers en zakenpartner Marco Jansen. Ze lanceerden een soort wikisite om informatie over verzamelobjecten op te noteren. Sindsdien is Catawiki uitgegroeid tot een bedrijf met driehonderd man.

Via Catawiki kunnen verzamelaars bijzondere projecten kopen en erop bieden. Catawiki verschilt van eBay aangezien het beroep doet op échte veilingsmeesters die garant staan voor de kwaliteit van de producten. Dit is hoe het precies werkt:

Catawiki werft 100 man extra aan

Catawiki haalde recent 75 miljoen euro op via investeerders. Het bedrijf kan daardoor nog eens zo'n 100 man extra aanwerven, voornamelijk ontwikkelaars. Op de tweede plaats van Europa's snelst groeiende bedrijven strandt iZettle. De derde plaats ging naar Zerto. 

catawiki.be