Touroperator Neckermann pakt op het Vakantiesalon uit met een virtual reality bril die mensen laat proeven van hun toekomstige reisbestemmingen. Wie de bril opzet kan meteen virtueel zijn toekomstige reisbestemming ontdekken. "Je vakantie boeken wordt zo een spannende belevenis," zegt Neckermann.

Bestemming op voorhand ontdekken

Met de virtualrealitybril (Samsung Gear VR) maak je een virtuele tocht op je vakantiebestemming. Daar zie en hoor je alles wat er om je heen gebeurt. De bril reageert op alle bewegingen van je hoofd en laat je 360 graden in het rond kijken.

Zo kan je een kijkje nemen op een Cypriotisch strand, je hotelkamer op voorhand inspecteren of kijken hoe groot het zwembad werkelijk is. Je kan ook een helicoptervlucht boven Manhattan doen, een taxirit nemen op Times Square of een boottocht maken naar het Vrijheidsbeeld. Hoe mensen reageren op deze VR-technologie kan je zien in bovenstaand filmpje. 

Virtueel uitproberen

Neckermann geeft haar klanten op die manier te kans om enkele reisbestemmingen virtueel uit te proberen voor ze een definitieve keuze maken. Neckermann is met deze technologie het eerste bedrijf in België die virtuele reality brillen gebruikt in haar verkooppunten.  

Het toestel testen kan in 4 vakantiewinkels: Neckermann Wijnegem Shopping Center, Neckermann Brussel Louiza, Neckermann Leuven en Neckermann Luik Belle-Ile.