Facebook maakte de afgelopen week indrukwekkende kwartaalcijfers bekend. Wat blijkt? Europeanen zijn steeds meer verslaafd aan Facebook. Zo ging het aantal dagelijkse gebruikers van 189 miljoen naar 230 miljoen.

Aantal Europese gebruikers kent enorme boost

Facebook meldde dat ze net iets meer da 230 miljoen Europese actieve dagelijkse gebruikers mogen verwelkomen. In kwartaal 3 van 2014 was dit nog “maar” 189 miljoen. Het aantal actieve gebruikers kende in Europa dus een enorme boost in het derde kwartaal.

In de VS & Canada zijn er tegenwoordig 167 miljoen mensen per dag actief. In Azië schommelt de teller tegenwoordig rond de 300 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. In de rest van de wereld zijn dag er 308 miljoen per dag. 

Omzet Q3 2015 haalde de kaap van 1 miljard dollar

De inkomsten uit Europa in het derde kwartaal van dit jaar kwamen uit op 1,085 miljard dollar. Het is de derde keer dat Facebook de kaap van 1 miljard dollar omzet haalt met de 'Europese kwartaalinkomsten'. Het is wel de eerste keer dat de social networking gigant zo dicht eindigde bij de 1,1 miljard dollar in kwartaalomzet.

In de Verenigde Staten liggen de inkomsten ondanks de kleinere groep actieve gebruikers wel een pak hoger. Dat komt omdat daar een pak meer wordt geadverteerd.

Enkele leuke weetjes uit de resultaten:

Hoeveel dollar denk je dat Facebook aan jou verdiend heeft tijdens het afgelopen kwartaal? De Average Revenue per User is in Europa 3,47 Dollar. Verbasend weinig of toch eerder veel? Check it out: