De Nederlandse startup SendCloud komt naar België. In samenwerking met Bpost maken zij het webshops gemakkelijk en goedkoper te maken hun pakketten te verzenden door hun online platform. Onlangs won deze startup nog de Deloitte Fast 50 Rising Star Award.

SendCloud is ontstaan uit de frustratie van de oprichters Rob van Den Heuvel, Bas Smulders en Sabi Tolou als webshop-houder. Iedere dag moesten zij de adressen van hun bestellingen overtypen van uit het systeem van de webwinkel, naar het systeem van de vervoerder. Ze ontwikkelden hier zelf een oplossing voor.

Intussen gebruiken meer dan 1500 webshops in Nederland SendCloud en groeit SendCloud ruim 20%, maand op maand. De stap naar België is de eerste stap naar het buitenland voor deze startup met internationale ambities. Al meer dan 100 Belgische webshops hebben zich aangemeld om gebruik te maken van de speciale introductietarieven.

Totaal oplossing voor kleine en middelgrote webshops

Het platform van SendCloud print kant en klare verzend labels waarmee een pakket direct verzonden kan worden. De directe koppelingen met meeste webshop systemen zorgen ervoor dat geen adressen meer overgetypt moeten worden.

Er worden ook automatisch Track & Trace e-mails verzonden naar de consument en nog veel meer. Daarnaast verzamelt SendCloud alle kleine tot middelgrote webshops onder 1 volume contract, waardoor ook de kleine webshop zonder een contract te moeten tekenen voor goedkope tarieven kan verzenden. SendCloud zorgt ervoor dat de kleine en middelgrote webwinkel ongestoord kan groeien.

Naast de lancering in België zijn er ook al concrete plannen om in Duitsland van start te gaan, om zo niet alleen nationaal maar ook internationaal snel te groeien. Onlangs werd er door Sanoma Ventures een onbekend bedrag geïnvesteerd in SendCloud voor de internationalisatie.

Meer info: sendcloud.be