Nadat ex-Telenet CEO Duco Sickinghe vorig jaar al 1 miljoen euro investeerde in Teamleader, bevestigt zijn investeringsfonds Fortino opnieuw het vertrouwen in de Gentse start-up via een kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro. Het geld zal gebruikt worden om de Europese expansie van Teamleader te ondersteunen, de software te verbeteren en het bedrijf verder te professionaliseren. 

Belgische groei, Europese ambitie

Dit kapitaal is de grootste financiële injectie die de start-up ooit kreeg. Sinds haar opstart drie jaar geleden groeide het uit tot een schaalbaar bedrijf van 24 werknemers en opende het in januari een kantoor in Amsterdam. Daarnaast staan ook kantoren in Parijs en Berlijn op de planning. Met dit geld is de rest van Europa ook binnen handbereik.

Kenmerkend voor Teamleader is het feit dat het steeds blijft inzetten op het bieden van uitzonderlijke ondersteuning van haar klanten. Dat zorgde ervoor dat de start-up snel naamsbekendheid kreeg in BelgiëTeamleader plant nu om deze aanpak internationaal door te trekken, door lokale support aan te bieden vanuit de landen waar het actief is. 

Focus op software blijft 

De nieuwe kapitaalinjectie zal niet enkel gebruikt worden om internationaal te schalen, er zal ook een sterke focus zijn op het vernieuwen van de software van Teamleader. Zo zal de mobiele applicatie aangepakt worden en wordt er gewerkt aan plug-ins voor Google Chrome en Office 365. Daarnaast wordt ook gefocust om Teamleader zoveel mogelijk te integreren in andere softwarepakettten. 

Teamleader werft een pak mensen aan

Deze hernieuwde focus en internationalisering gaan gepaard met een fiks aantal aanwervingen in binnen- en buitenland. Momenteel staan er 16 vacatures open, gaande van ontwikkelaars, sales-mensen en customer success tot een HR manager, CFO en CMO. Verwacht wordt dat het personeelsbestand tegen eind dit jaar aangroeit tot het ronde getal 50.

"Van bij de start waren we gecharmeerd door en onder de indruk van de kwaliteit van het product, de ondernemingszin en passie van het hele team en de sterke focus op de KMO-klant," aldus Duco Sickinghe, oprichter van Fortino. "Na de groeispurt in België en de veelbelovende start in Nederland zijn we ervan overtuigd dat Teamleader alles in huis heeft om zijn sterke groeicurve in de ons omringende landen verder te zetten.”

Onmiskenbaar momentum

Het zit Teamleader de laatste tijd mee. Onlangs won het nog een award op The Next Web Europe, waar het werd gekozen als best pitchende start-up uit een poule van 75. Teamleader kreeg als prijs 100.000 euro om hun groei verder te bekostigen.

Met deze nieuwe kapitaalinjectie van Fortino krijgt Teamleader de wind dus vol in de zeilen. 

Ontdek de vacatures  bij Teamleader