Twitter zou goed passen als een zelfstandige eenheid binnen het Google ecosysteem. Net zoals wat Google met YouTube gedaan heeft zou het dit ook met Twitter kunnen doen & bovendien dit positiever laten uitdraaien.

De Twitter gebruikers

Het aantal gebruikers dat er maandelijks bijkomt groeit niet meer sterk. Het executive team is onstabiel en er worden wel eens machtspelletjes gespeeld. CEO at interim Jack Dorsey, die Twitter al eerder runde alsook de man op wie zijn oorspronkelijke idee Twitter volledig gebaseerd is, heeft last van een verscheurd hart. Enerzijds wil hij aandacht schenken aan Twitter maar hij heeft nog een ander succesvol bedrijf namelijk Square.

Twitter net zoals YouTube?

Twitter zou een volwaardige dochteronderneming van Google moeten zijn. Dorsey zou de Square IPO naar voor kunnen blijven schuiven totdat er een nieuwe volwaardige CEO aangesteld is. (Wie dat ook mag zijn.)

Het kan perfect een overname zijn naar het voorbeeld van in 2006, wanneer YouTube werd overgenomen door Google.

Een soortgelijke aanpak zou werken voor Twitter. Google koopt Twitter, steunt het en laat het groeien & bloeien. Bij Google zien ze ondertussen zelf in dat Google+ nooit zal de social media toppen zal scheren.

Google lijkt zowat de enige te zijn die een echt goede reden zou hebben om Twitter op te slokken. Apple, Microsoft en Facebook, geen van deze reuzen heeft een echt goede reden om zo’n deal te maken.

Waarom Google en niet Apple?

Apple heeft het nog steeds ietwat lastig in het uitzoeken hoe zij nu echt moeten gaan reageren op de dominantie van Facebook. Twitter zou er gewoonweg niet passen. Omwille van zijn rommelige user-generated content en evoluerende UI zou het in Curpertino zijn weg niet vinden. Anderzijds zou zo’n deal wel knal in de dromen van Jack Dorsey zijn. Hij droomt er immers van om te zijn zoals Steve Jobs en om in zijn voetsporen te treden.

Microsoft streeft andere belangen na en kocht zijn eigen ‘Twitter-like’ social netwerk door Yammer in te lijven.

Tot slot van de drie niet-geïnteresseerden, Facebook hoeft Twitter helemaal niet te kopen. Twitter kan nog maar weinig tot niets toevoegen aan wat Facebook al doet zeggen ze daar. Natuurlijk, kan Mark Zuckerberg in één klap in een paar miljard  op tafel leggen voor Twitter. Hij zou van Twitter zijn "ping pong zaal" kunnen maken. Maar er is geen reden die past de familie apps van het sociale netwerk.

Wanneer Twitter een Google bedrijf wordt zou dit zorgen voor de stabiliteit die het al heel lang nodig heeft. Alsook toegang tot voldoende kapitaal om niet telkens weer te piekeren en eindeloos zaken aan te passen in de formule zodat de gebruikers én Wall Street tevreden zouden zijn.

Het product Twitter

Intern bij Twitter weten ze heel goed welke richting ze willen uitgaan maar door de constante druk rond groei, omzet en beurswaarde heeft het bedrijf het erg lastig om dit te realiseren.

Google weet als geen ander naadloos advertenties te integreren in zijn diensten. Dit zonder veel af te doen aan de gebruikerservaring. Wanneer deze Google mensen zouden samenzitten met Twitter, dit zou echt wel vuurwerk kunnen geven. Het kan een hefboom zijn om Twitter terug in ere te herstellen.

Wanneer Twitter in deze beursdip blijft of nog zakt, wordt het voor Google alleen maar interessanter...

Nochtans kwam Twitter vorige week naar buiten met een winst aankondiging, maar de bijhorende amper groeiende user base zorgde voor een daling in de Twitter aandelenkoers.

To be conntinued.