Google heeft een nieuw experiment gelanceerd: Google Tone. Tone is een URL sharing-tool voor Google Chrome waarmee je erg makkelijk URL's kan delen met anderen in de buurt. Handig bij het geven van een presentatie of als je gewoon een grappig filmpje wil delen. Opvallend: de URL wordt gedeeld via een geluidsignaal. De video hieronder toont hoe het precies werkt: 

URL's delen via geluid

Tone, een nieuwe browser-extensie voor Google Chrome, gebruikt geluid om snel URL's te delen met mensen in de buurt. De extensie is nu gratis te downloaden in Google's webstore en kan geïnstalleerd worden door iedereen die Google Chrome gebruikt. De extensie werkt zowel voor Mac's als voor PC's en kan je via enkele klikken installeren:

URL's versturen was nooit makkelijker

De enige verreiste is dat computers dicht genoeg bij elkaar moeten staan zodat ze elkaar kunnen horen. Bovendien is het ook nodig dat het geluid van de je computer ook luid genoeg staat. Eens je een URL wil delen dien je enkel op het Tone-icoontje te klikken, de andere computers zullen de link automatisch ontvangen in Chrome. 

Leuk weetje: Google Tone werd in één namiddag gemaakt door Google ingenieures Alex Kauffman & Boris Smus. "Aangezien veel mensen URL's naar elkaar mailen, wilden we de manier van het sharen van URL's zo makkelijk mogelijk maken. Met Tone geven we hier een oplossing voor"  Benieuwd? Hier kan je de browser-extensie downloaden.