foto: Telenet CEO John Porter en KBC-topman Erik Luts

Start it @kbc en Telenet hebben vandaag een akkoord getekend waarmee deze laatste een strategische partner wordt van de grootste start-upcommunity van België: Start it @kbc. Samen zullen ze innovatieve en schaalbare start-ups begeleiden, van idee tot duurzaam bedrijf. De samenwerking breidt het inhoudelijk coachingprogramma van Start it @kbc verder uit en zal start-ups digitale expertise en een breed internationaal netwerk bieden.

Telenet heeft ambitie om start-ups over volledige lijn te begeleiden: van early stage tot groeibedrijf

Na de samenwerking met Idealabs geeft Telenet een nieuwe wending aan het Telenet Kickstart acceleratieprogramma, met de ambitie start-ups over de volledige lijn te begeleiden: van early stage tot groeibedrijf.

Start it @kbc is hiervoor de ideale partner: de community telt meer dan 300 start-ups en ondersteunt en promoot innovatief en schaalbaar ondernemerschap. Als innovatieve onderneming hecht Telenet veel belang aan het ondersteunen van jong ondernemerstalent. Via Start it @kbc wil Telenet zoveel mogelijk toegevoegde waarde bieden aan de start-upcommunity.

Ambitie: een nationaal ecosysteem dat start-ups ondersteunt

Start it @kbc is de grootste start-up community van het land en zet steeds meer in op de internationalisering en uitbreiding van haar netwerk. Het partnership met Telenet Kickstart past in die visie.

Start it @kbc sluit partnerships met organisaties en bedrijven die met dezelfde pay it forward-mentaliteit hun expertise willen delen. De community bouwt zo aan een ecosysteem en dynamisch netwerk van start-ups, incubatoren, acceleratoren, mentoren, VC’s, supporting partners en strategische partners.

“Als bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt, willen we een katalysator zijn om veelbelovend ondernemerstalent uit de startblokken te helpen en digitale start-ups te doen groeien. Het Telenet Kickstart programma vult deze ambitie concreet in”, zegt John Porter, CEO van Telenet. “De nieuwe strategische partnerships met onder andere Start it@kbc bevestigen ons eerder engagement en bestendigen onze investeringen in de start-up community. We geloven daarbij in de kracht van samenwerking: we bieden start-ups met potentieel meer expertise op maat en toegang tot internationalisering. Zo kunnen talentvolle ondernemers hun groeikansen ten volle benutten.”

Uitbreiding van coachingprogramma’s

Via het Telenet Kickstart programma zal Telenet financiële middelen ter beschikking stellen om de coachingprogramma’s van Start it @kbc rond pitching en sales verder uit te bouwen.

Zo kan de community internationale sprekers, experten en coaches uitnodigen en in contact brengen met de start-ups. Telenet-mentoren met een achtergrond in media, entertainment en telecommunicatie zullen de start-ups op maat begeleiden.

Specifieke trajecten voor FinTech en Media & Entertainment start-ups 

iMinds, al een strategische partner van Start it @kbc, zal aanvullend een groeitraject opzetten met Telenet. Telenet Kickstart plant de opstart van een Media & Entertainment-programma dat zich richt op beloftevolle digitale start-ups. KBC zet daarnaast een hands-on coachingprogramma op voor Fin Tech start-ups. Via deze trajecten willen de partners deze bedrijven de (financiële) support, expertise en het juiste netwerk bezorgen die zij nodig hebben om te schalen en/of sneller internationaal te groeien.

Erik Luts, Voorzitter Raad van Bestuur Start it @kbc en Sr. General Manager KBC: “We gaan het Belgische ecosysteem transparanter maken door de handen in elkaar te slaan.” 

Telenet wordt een strategische partner van Start it @kbc, naast Accenture, Cronos, Flanders DC, iMinds, KBC, Citylife en lokale academische instellingen.