Vanaf 25 Mei, de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, zal er voor het eerst ooit een vermist kind getoond worden op een munt in omloop. Child Focus en These Days lanceren 1 miljoen euromunten met het gezicht van een vermist kind erop. Daarnaast lanceren ze ook een sterke social media campagne om de #coinsofhope actie onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. 

Hoopgevende Munten

Liam Vanden Branden verdween deze maand 20 jaar geleden, op 2-jarige leeftijd. Als het jongste lang vermiste kind in België, staat hij symbool voor alle vermiste kinderen.

"Iedereen die deze Hoopgevende Munten uitgeeft of ontvangt wordt via deze weg opnieuw bewust gemaakt van het lot van alle vermiste kinderen, nu en in de toekomst," zegt Child Focus. "Zo verspreiden we allemaal samen de hoop voor elk vermist kind."

Sociale media campagne

De munten circuleren niet alleen in winkels en portefeuilles, maar ook op de sociale media. Child Focus vraagt iedereen om foto’s te delen (op Twitter, Instagram, etc.) met de hashtag #CoinsofHope elke keer de munten worden uitgegeven.

Op de website van de campagne worden de locaties van deze foto’s weergegeven op een landkaart, zo kan iedereen de verspreiding van de munten in heel Europa live volgen. Maar ook zonder munt, kan je de hoop verspreiden. Op de website kan je makkelijk elke munt in een foto veranderen naar een Hoopgevende Munt.

Child Focus hoopt dat deze campagne mensen zal aanzetten om even stil te staan bij de talloze vermiste kinderen in België en daarbuiten. Want wie weet is er ergens wel een cruciale getuige, maar ook nieuwe donoren en vrijwilligers zijn een stap vooruit om alle vermiste kinderen ooit terug thuis te krijgen.

Waar je Hoopgevende Munten kan vinden?

Overal, want de 1 miljoen munten worden gebruikt als standaard betaalmiddel. Initieel worden ze verspreid door de grote supermarktketens in België. Kan je niet wachten om de munten mee te verspreiden? Dan kan je steeds, voor een kleine meerprijs, een munt bestellen via de webshop van de Koninklijk Munt.

meer info: coinsofhope.eu