We hebben er ons allemaal wel al eens schuldig aan gemaakt: Die snoozeknop nog een keertje extra indrukken terwijl je eigenlijk al 10 minuten geleden op moest staan. Nochtans heeft ochtendstond wel goud in de mond als je naar deze roemrijke CEO's en ondernemers kijkt. Een overzichtje van deze succesvolle vroege vogels: 

1. Disney CEO Bob Iger

Deze man staat al om 4u30 op. Niet om naar de ochtendcartoons van Disney te kijken, wél omdat het hem naar eigen zeggen veel productiever maakt. Daarbij maakt hij van die extra tijd ook gebruik om te sporten, iets dat hij belangrijk vindt omdat het stress reduceert.

Bob Iger

Bron foto: Fortune

2. Virgin-oprichter Richard Branson

Branson ontwaakt zo rond 5u45, zelfs als hij op zijn privé-eiland vertoeft. Eenmaal opgestaan, slaat hij meteen aan het sporten. Iets met mens sana in corpora sano, ofzo.

Richard Branson

Bron foto: Story Pick

3. First lady Michelle Obama

De first lady of the United States begint om 4u30 al aan haar dag. Dat doet ze om voldoende tijd te hebben om te trainen. Michelle Obama voelt zich zonder haar dagelijkse portie sport ‘slecht en depressief.’ Ze probeert dan ook een gezonde levensstijl aan te houden en te verspreiden in de rest van Amerika.

Michelle Obama

Bron foto: Biography

4. Vodafone CEO Vittorio Colao

De CEO staat op om 6 uur ’s morgens, om na een korte work-out aan de slag te gaan tot 10u45 ’s avonds. Een klein uurtje later kruipt hij dan weer onder de wol. Tussendoor neemt hij wel een kleine pauze om te dineren met zijn familie. Die tijd is heilig voor hem.

Vittorio Colao

Bron foto: Unilever

5. Apple CEO Tim Cook

De vroegste vogel uit deze hele lijst: Cook zou naar verluidt al om 3u45 uit de veren zijn. Hij begint zijn ochtend met een uurtje mailen en gaat daarna naar de gym. Waarna hij naar de Starbucks trekt voor een koffie én om nog meer rond te mailen. Daarna begint hij pas aan al zijn andere werk.

Tim Cook

Bron foto: 9to5mac

6. Medeoprichter van Twitter Jack Dorsey

De Twitter CEO begint zijn dag met wat meditatie om 5u30. Daarna loopt hij nog even zo’n tiental kilometer. Oh Jack, zou je die tijd niet beter gebruiken om het falende Twitter te redden?

Jack Dorsey

Bron foto: Fast Company 

7. Xerox CEO Ursula Burns

Deze dame is al vanaf 5u15 present. Straf, aangezien ze vaak tot middernacht doorwerkt. Net zoals de meesten in deze lijst, gebruikt zij die tijd om te sporten. Haar personal trainer begint haar al af te beulen om 6 uur en dat zo’n twee keer per week.

Ursula Burns

Bron foto: Fast Company 

Om welk uur sta jij op? 

Bron: Business Insider