Vrijgezellen, wanhoop niet! België is weer een dating app rijker. Puzme heet die en is van Belgische makelij. Wat deze dating app uniek maakt? Je ziet maar één detail van jouw potentiële partner. De rest ontdek je pas gaandeweg. We spraken met het team achter deze toch wel opmerkelijke app.

Het concept is simpel: eerst zie je maar één verleidelijk detail van de andere persoon. De ogen, een tattoo, polsen, kortom een deel van zichzelf waar ze trots op zijn. Door middel van ‘challenges’ kom je alsmaar meer te weten over de ander.

Een verborgen tattoo

Hoe Pierre Maes, founder van Puzme, op het idee kwam? “Twee jaar geleden zat ik in een professionele meeting. We zaten met vier of vijf rond een tafel, waarvan één iemand die me echt opviel. Een vrouw, die erg kil overkwam. Ze droeg ook serieuze kledij en strààlde gewoon business uit.”

Pierre Maes

Pierre Maes, founder van Puzme. 

“Plots draaide ze zich en zag ik een kleurrijke tattoo, keurig verborgen onder haar blouse. Vanaf dan had ik een heel andere indruk van haar. Ze was méér dan die serieuze zakenvrouw. Dus dacht ik: ‘We zijn zo gewend mensen als één geheel te zien, maar het zijn net die kleine details die mensen zo interessant maken. Dus waarom niet mensen zo beter leren kennen?’ En dat is precies hoe Puzme werkt. Mensen leren kennen aan de hand van details.”

Team van drie

Dus begon Maes de app verder uit te denken. Momenteel werkt hij met twee anderen aan Puzme. Aan zijn zijde staan een webdesigner en developer, die eerder de technische kant uitwerken. Zelf denkt Maes eerder na over de marketingkant van het hele verhaal. Maar samen hebben de drie grootse plannen.

“Op korte termijn willen we onze app verbeteren. Dit is nog maar een eerste versie. Daarvoor plannen we terug te vallen op de feedback van onze gebruikers. Ook brengen we binnenkort de iPhoneversie van Puzme uit.”

Puzme

“Ons doel op lange termijn is trouwens om Puzme in nog meer landen te lanceren. We merken nu al dat gebruikers van over de hele wereld de weg naar onze app vinden. Uit België, Spanje, Zweden, Australië, zelfs uit Arabische landen en de V.S. hebben we gebruikers. Voor ons hét signaal dat dit concept gewoon klopt. Momenteel is de app in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans. De volgende talen op ons lijstje zijn andere andere Arabisch en Chinees. We willen wereldwijd gaan. Dat is ons hoogste streven.”

Dat klinkt allemaal goed, maar heeft de wereld wel nood aan nog een dating app? Maes is overtuigd van wel. “Wist je dat bijna 2 op 3 Puzmegebruikers vrouwen zijn? Ze kunnen onze aanpak wel smaken. Waar andere dating apps voor het visuele en directe gaan, kiezen wij voor het subtiele. De lijst met uitdagingen werd trouwens gecreëerd met de input van een groep jonge vrouwen. De challenges hebben dus een laag van vrouwelijke intuïtie en subtiliteit.”

Denk jij dat Puzme kan opboksen tegen alle concurrentie? Meer info over de app vind je op www.puzme-app.com.