Vanavond gaat in Sphinx Cinema aan de Korenmarkt in Gent de film Lo and Behold: Reveries of the Connected World in avant première. Over het internet. We gebruiken het allemaal iedere dag en zijn er volledig afhankelijk van, maar beseffen niet meer hoe exceptioneel het internet wel is. Wat 25 jaar geleden begon als een fascinerend experiment voor een kleine groep wetenschappers en nerds, groeide in geen tijd uit tot een massamedium waarvan we de reikwijdte en de impact nog amper kunnen vatten. Zelden nemen we echter een stap terug om te kijken naar de eindeloze connecties en de toch wat angstaanjagende almacht van het internet. Wel documentairemaker Werner Herzog.

Met zijn gebruikelijke nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht verkent documentairemaker Werner Herzog ('Grizzly Man', 'Cave of Forgotten Dreams') in Lo and Behold de zowel lonkende als huiveringwekkende toekomst van het internet.

Hij praat met de pioniers van de technologische wereld zoals Elon Musk, Bob Kahn en Sebastian Thrun maar laat ook slachtoffers van straling van draadloze netwerken of van cyberpesten aan het woord.

In 10 hoofdstukken schetst Herzog een zeer complex en contrasterend portret van onze moderne, verbonden maatschappij. Lo and Behold: Reveries of the Connected World toont hoe belangrijk en noodzakelijk de technologische vooruitgang is maar ook hoe dit een zeer zware tol kan eisen.

Bekijk hier de trailer: 

 

Zien? Lo and Behold: Reveries of the Connected World speelt vanavond (maandag 18 september) in avant-première in Sphinx Cinema in Gent. Reserveer je plek en mail naar contact@sphinx-cinema.be. 

Te laat voor de avant-première? Hij speelt binnenkort ook gewoon in de cinema 😉