Bron foto: Digital Trends

Instagram stopt met de feature ‘Photo Map’. Daarbij kon je jouw Instagramfoto’s op een wereldkaart pinnen. Zo kon je in een oogopslag zien waar op de wereld je jouw Instagramkiekjes genomen had. Een leuke gimmick, maar Instagram plant de fotokaart te verwijderen.

Je eigen fotokaart kan je bezoeken door op het locatie-icoontje bij je profiel te klikken. Als je je Instagramfoto’s tagde met een locatie, werden die automatisch op de kaart geplaatst. Maar dat is dus geen lang leven meer beschoren.

Instagram verwijdert de feature omdat niet veel users de fotokaart gebruikten. Ze willen daarom liever focussen op andere prioriteiten. Prioriteiten zoals de nieuwe Snapchat worden? Instagram richt nu al zijn aandacht op ‘Stories’, een feature waarmee je ook ‘in the moment’ communiceert. Net zoals Snapchat dus. Photo Map lijkt nu het eerste slachtoffer te worden van de oorlog met Snapchat. 

Had je nog nooit van de Photo Map gehoord? Dit is hoe de feature eruit ziet én hoe je je eigen kaart (voorlopig nog) kan bekijken:

Instagram fotokaart