Uit onderzoek van Tech.eu blijkt dat het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Israël, Frankrijk & Zweden dé technologie hubs van Europa zijn. Maar steeds meer blijkt dat fantastische bedrijven uit eender welke uithoek van Europa kunnen komen. Ook vanuit België. Steeds meer beloftevolle start-ups komen uit ons land. 

150 miljoen euro opgehaald in 41 deals 

Volgens de data van Tech.eu blijkt dat de bedrijven die actief zijn in de Belgische technologische sector maar liefst 150 miljoen euro hebben opgehaald in 41 venture capital deals in 2015. Deze cijfers zeggen niet alles.

Maar als je naar de deals in 2016 kijkt, valt op dat het aantal investeringen in Belgische tech-bedrijven flink omhoog is geschoten. Het toont volgens Tech.eu aan dat het investeringstempo in België een hogere versnelling heeft geschakeld. In het eerste deel van 2016 haalden start-ups in België maar liefst 106 miljoen euro op in een totaal van 56 deals

Ook aantal scale-up deals zit in de lift 

Uit de cijfers blijkt dat de meeste van die investeringen gebeurden in early stage start-ups. Toch ging er ook een aanzienlijk deel naar Belgische scale-ups. Vooral de deals met Collibra (23 miljoen dollar), Showpad (50 miljoen dollar) & Auro Technologies (28 miljoen dollar) zijn daar het bewijs van. 

Ondanks dat de cijfers in België nog een eindje verwijderd liggen van dé Europese techhubs is het duidelijk dat de technologie scène in ons land fiks aan het groeien is:

Meer weten over de Belgische technologiesector? Bekijk dan zeker de slideshare die Tech.eu hoofdredacteur Robin Wauters presenteerde op ons event WebTomorrow. bron: tech.eu