Tesla trekt alle registers open om haar goedkopere versie van de elektrische wagen op tijd bij de consument te krijgen. Eind volgend jaar is het zover, dan worden de eerste modellen van de Tesla Model 3 verscheept. Nog nooit werden zoveel Tesla's vooruit besteld dan nu. De elektrische autobouwer moet dus alles op alles zetten om de gigantische vraag tegemoet te komen. 

Meer dan 400.000 Model 3's besteld

Eerder dit jaar lanceerde Tesla de mogelijkheid om de auto te reserveren. Meer dan 400.000 wagens werden intussen al besteld. Tesla heeft laten weten dat het de volgende twee kwartalen haar budget flink zal toenemenen. Het jaarlijkse budget van de autobouwer zou zelfs met 30 procent stijgen. Tesla is immers van plan om 2,25 miljard dollar te spenderen om ervoor te zorgen dat de eerste Model 3-klanten eind volgend jaar hun wagen kunnen verwachten. 

Elon Musk: Tesla bevond zich dit jaar in een productie hel

Of Tesla erin zal slagen om de Model 3's op tijd te leveren is maar de vraag. Zo liet Elon Musk zich onlangs ontvallen dat Tesla zich dit jaar in een productie hel bevindt. Dat komt door het simultaan verhogen van de productie van de Model X én de Model S. 

Reviews van de eerste versies van de Model X brachten een veelvoud van productiefoutjes aan het licht. De opvallendste problemen hadden te maken met de speciale Falcon Wing deuren. Volgens Tesla werd teveel geavanceerde technologie verwerkt in de eerste versies van de wagen. Musk stelde dat ze wellicht té optimistisch waren geweest. 

Binnenkort komt ook de productie van de goedkopere Model 3 daarbovenop. Hopelijk zijn de productieproblemen tegen dan opgelost. 

bron: Forbes