Bron foto: KLM

KLM mag zichzelf zeker een pionier noemen op vlak van social media-diensten en –campagnes. Nu wil de Nederlandse vliegmaatschappij nóg een stapje verdergaan. Vanaf nu kunnen KLM-passagiers hun boekings- en incheckbevestiging, vluchtstatus en info over vertragingen ontvangen via Facebook Messenger. Daarmee lijkt Facebook ook een voorbeeld te nemen aan het Chinese WeChat.

De laatste tijd integreert Facebook alsmaar meer diensten in haar Messengerplatform. Zo kan je al een Ubertaxi regelen via de app. Voor ons lijkt dat niet zo evident, maar in Azië zijn ze niet anders gewoon. Daar gebruik je WeChat voor zowat alles: Een doktersafspraak maken, geld overschrijven, spullen bestellen,… De commerciële mogelijkheden zijn eindeloos. Zo blijft Facebook ook relevant tussen de vele andere social messaging apps. KLM stapt nu mee in dat verhaal.

KLM vluchtinformatie Facebook Messenger

Bron foto: KLM

Trendsetter

KLM heeft al verschillende kanalen voor hun klanten, zoals een website en een eigen app. Toch willen ze nog dichter bij de klant komen. En die klant, die zit op Facebook, net zoals  800 miljoen anderen. Zo was het al langer mogelijk om met KLM te chatten via Messenger. Nu kan je ook alle nodige vluchtdocumenten en andere informatie opvragen. Heeft je vlucht vertraging? Dan laat KLM je dat weten via Messenger. Een reis boeken kan nog niet, maar ook dat staat al op de agenda van KLM.

Bron filmpje: KLM

Conversational commerce

Facebook zet meer en meer in op conversational commerce, want daar zit nu nog een ontgonnen goudmijn. Bij converstational commerce draait het allemaal rond H2A-interactie. Dat staat voor ‘human to alghoritm’.

Zo mogen we ons binnenkort aan M verwachten, de Siri van Facebook Messenger. M is jouw digitale butler, die voor jou reserveert in het leukste restaurant, daarna nog enkele concerttickets boekt en ook meteen uitstippelt hoe je daar moet komen. Daarnaast zijn er ook geruchten dat Facebook een ‘botstore’, een app store voor chatbots, wil beginnen. Laat het je duidelijk zijn dat vluchtinformatie opvragen nog maar het topje van de ijsberg is.

Zou jij graag reisinformatie via Facebook Messenger ontvangen? 

Bron: Frankwatching