Tegenwoordig is het steeds vaker zoeken in het web van adverteerdersmogelijkheden. Hoe bereik je best jouw doelgroep? Waarmee moet je als marketeer rekening houden? Volgens de mannen van adtech bedrijf AppNexus in New York moeten we collectief inzetten op native video advertising, ook wel outstream video ads genoemd. Ik ging bij hen langs in hun hoofdkantoor te New York, en vroegen om een woordje uitleg:

“Make the internet a better place with native video advertising”

Voor mij zit Josh Zeitz, Vice President of Corporate Communications, en ik begin alvast met te vragen wat AppNexus precies is. Zeitz windt er geen doekjes om: “we want to make content more valuable, which makes the internet a better place,” klinkt het.

Het online advertising ecosysteem is aan het veranderen, en de gebruikerservaring speelt een grotere rol dan ooit tevoren.

native video ads

Bron:  thenextweb.com

Zeitz vertelt me dat zo ook dat het belang van relevantie wordt onderschat, en dat in dat kader contextual al datgene is wat de klok slaat. En native video advertising weet daar perfect op in te spelen, vindt Zeitz. “Native video’s, of outstream video ads zijn een nieuw soort video ad unit dat automatisch wordt afgespeeld als de gebruiker ernaar navigeert in een tekstuele context - een artikel dus,” verduidelijkt hij. “Je kent het wel: het meest bekende voorbeeld is “In-article video”, wat afspeelt tussen redactionele content op websites of in een app.”

Betere ervaring, dus betere awareness

Volgens Zeitz is outstream een pak doeltreffender dan instream video (video advertising, die tussen of na video content wordt getoond, zoals bij YouTube):

“Outstream video ads worden doorgaans langer bekeken dan traditionele instream ads"

Die stelling wordt bevestigd door een onderzoek van Teads, waaruit blijkt dat de awareness 10% hoger ligt dan bij instream. 

outstream ads

Dat komt misschien ook doordat outstream ads waardevolle, relevante native content biedt. Ze voelen zeer intuïtief aan. Hoewel de ads dikwijls een hogere betrokkenheid bereiken, zijn ze het perfecte middel om je brand awareness te verhogen aan de hand van view-rates. Want de outstream video ad zal enkel afspelen als de video player effectief wordt getoond op het scherm. En dat is precies wat de gebruiker van jou als media website verwacht.”

Zeitz stelt dat je als mediabedrijf vandaag de dag een betrokken publiek moet kunnen aantrekken op haast elk scherm, om zo ook beter te beantwoorden aan de manier waarop ze media consumeren. “Native video ads bieden een ongelooflijke opportuniteit aan marketeers en mediaspelers om hun doelgroepen nauwgezet te targetten, brand awareness te creëren en uiteindelijk van leads naar waardevolle klantrelaties te gaan,” aldus Zeitz.

AppNexus is een van de spelers die daarvoor een grote marketplace voor outstream video inventory op touw heeft gezet. Als bedrijf kan je een beroep doen op AppNexus Outstream om een player in je page content te laten invoegen, die groter wordt als ze wordt getoond aan de lezer.

Wordt native video advertising écht de toekomst? Of gaat het volgens jou om een storm in een glas water?