Gisteren was Bloovi te gast op The Next Web Conference in Amsterdam. Een van dé grootste publiekstrekkers op de conferentie was de Amerikaanse marketing-guru Gary Vaynerchuk. Wij konden hem interviewen en vroegen zijn mening over Twitter, ondernemerschap in Europa en de toekomst van mediabedrijven. Dit is wat hij ons vertelde:

Twitter: veel potentieel, maar nog veel huiswerk

“Ik ben enthousiast over de toekomst van Twitter. Er zijn recent 4-5 nieuwe updates aangekondigd. Dat stemt me hoopvol. Buiten de laatste 6 maanden is er een lange periode voorbijgegaan waar Twitter slechts weinig productupdates heeft doorgevoerd. Facebook introduceerde in diezelfde periode 55 updates, en Snapchat lijkt zelfs elke dag wel iets nieuw te introduceren,” zegt Vaynerchuk.

Vaynerchuk bevestigt dat er dankzij de aanstelling van Twitter-founder Jack Dorsey een nieuwe wind lijkt te waaien binnen Twitter. “Jack is nu volop veranderingen aan het doorvoeren en nieuwe features aan het lanceren. Dat is goed,” zegt Vaynerchuk.

Kan Twitter winstgevend worden?

“Concurreren tegen Facebook, Instagram en Snapchat zal echter niet makkelijk worden. Maar er is zeker een plek voor Twitter in het sociale medialandschap. Twitter moet gewoon een manier bedenken om een zekere stickiness te creëren zodat het kan blijven bestaan én groeien,” besluit Vaynerchuk.

Of Twitter winstgevend kan worden op termijn? “Zeker en vast,” zegt Vaynerchuk. “Twitter is een uniek bedrijf. Ondanks dat het veel geld verliest, heeft het honderden miljoenen gebruikers. Het verdient pakken geld. Maar het maakt ook veel kosten. Het potentieel is er sowieso.”

Benieuwd wat Vaynerchuk te zeggen had over ondernemerschap, de toekomst van mediabedrijven en het belang van bedrijfscultuur? Bekijk het volledige interview: