Tegenwoordig hoor je steeds meer over skimmers; apparaatjes die ongezien jouw bankgegevens kopiëren aan de bankautomaat. Eens buitgemaakt gebruiken criminelen jouw gegevens om toegang te verschaffen tot jouw bankrekening. Met alle gevolgen van dien. Maar hoe ziet zo'n skimmer er eigenlijk uit in het echt? In onderstaande video toont beveiligingsexpert Benjamin Tedesco hoe je ze kan herkennen: 

Cybersecurity expert Benjamin Tedesco was op bezoek in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Toen hij geld wilde afhalen aan een bankautomaat ontdekte hij dat er een skimmer was geïnstalleerd. Hij slaagde erin om het apparaatje te verwijderen en toont hoe je zo'n toestel zelf kan herkennen. Opvallend is dat het apparaatje als twee druppels water lijkt op een échte kaartenlezer.  

Tip: als je twijfelt over de echtheid van de kaartenlezer van een bankautomaat, geef er dan eens een ruk aan. Zit er beweging in, dan heb je waarschijnlijk te maken met een skimmer en blokkeer je best zo snel mogelijk je rekening.