Ter land, ter zee en in de lucht. Fietskoeriers en pakjesbezorgende drones hadden we al, maar kajakkende bezorgers? Koerierdienst Parcify experimenteert als eerste pakjesdienst in Nederland met kajaks en paddle boards. Inwoners van Amsterdam kunnen vanaf nu hun online bestellingen via het water ontvangen. “Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en meest ecologische manier om pakjes tot bij de klanten te brengen,” klinkt het bij Parcify.

Parcify, opgericht in 2015, lanceerde als eerste een applicatie die het mogelijk maakt om een pakje te leveren op de exacte plaats waar de ontvanger zich bevindt. De technologie maakt gebruik van de geolokalisatie van de smartphone van een klant. Nooit meer boze buren omdat die alwéér een pakje van jou moesten aannemen. Leuk weetje: Bpost investeerde al 2,1 miljoen euro in de start-up. 

Testproject in Amsterdam

Dankzij Parcify hoeven je buren dus ook niet meer je pakjes in ontvangst te nemen. Parcify levert altijd aan jou persoonlijk. Nu gaat Parcify nog een stapje verder, door pakjes te leveren via het water met paddle boards en kajaks.

Een paddle board (SUP), is een surfplank waarmee je met een paddel vooruit geraakt. Waterkoeriers van Parcify - waar ze nog volop naar op zoek zijn, trouwens -  zullen de boards en de kajaks gebruiken voor leveringen in de binnenstad. Een moederschip brengt het grote volume pakjes tot aan het centrum van Amsterdam, waarna de kajaks en paddle boards de laatste kilometers afleggen.

Ecologisch én efficiënt

“Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en ecologische manier om pakjes tot bij klanten te krijgen,” vertelt Daan Giesen van Parcify. “Parcify is dan ook een alternatief voor al die busjes in de binnenstad, die meer en meer de boventoon voeren en voor steeds meer verkeersoverlast en milieuhinder zorgen. We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven shoppen, en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.”

Het experiment loopt tot eind oktober in Amsterdam. Parcify zoekt nog sportieve waterkoeriers die de woeste grachten willen bedwingen.