foto: shutterstock.com 

Het lijkt erop dat het Israëlische bedrijf StoreDot een gigantisch gat in de markt gevonden heeft. Het bedrijf heeft immers een technologie ontwikkeld waarmee je de accu van je smartphone binnen de 5 minuten van 0 naar 100 procent kan opladen. Snel. Maar ook op het vlak van productietijd zet StoreDot de vaart erin. Volgens CEO Doron Myersdorf gaat de technologie volgend jaar al in massaproductie. Goed nieuws dus voor wie de beperkte accucapaciteit van zijn of haar smartphone grondig beu is. 

Al vanaf 2018 op de markt

Volgens Myersdorf zouden er al afspraken zijn gemaakt met bepaalde smartphonefabrikanten. Wie dat dan precies is, wilde hij niet verklappen. Eén ding is zeker: zo goed als elke smartphonefabrikant is gebaat bij een technologie die de accuduur van een smartphone drastisch verbetert. Zo goed als elke fabrikant wordt immers geplaagd door hordes aan consumenten die aangeven dat ze niet tevreden te zijn met de accuduur van hun toestel. 

Naast een smartphoneaccu werkt het Israëlische bedrijf ook aan een sterk verbeterde versie van een accu voor elektrische auto's: 

Een mijlpaal in de industrie

Het succesrecept van StoreDot zou te maken hebben met gebruiken van 'organische materialen'. Bovendien zou het zware metaal cadmium ook niet langer gebruikt worden door het bedrijf. Het bedrijf is al een tijdje bezig aan de ontwikkeling van een nieuw type batterijen, maar kon de ideale 'formfactor' nog niet vinden. De oorspronkelijke versies van de accu's waren dikker dan de huidige modellen op de markt, waardoor het nog even zoeken was om ook dat te optimaliseren. Volgens Myersdrof is het nu zover. Tijdens een interview met BBC gaf hij aan dat zijn technologie een smartphonebatterij in amper 5 minuten zou kunnen opladen. 

"Als StoreDot in haar opzet slaagt, kan het een mijlpaal zijn in de industrie."
 

Techanalist Ben Wood van CSS Insight heeft zich al sceptisch uitgelaten over de technologie van StoreDot. "Risico's nemen met batterijtechnologie is geen goede zet," vertelde hij aan de BBC. "Maar als StoreDot er toch in slaagt, kan het een mijlpaal zijn in de industrie." Dat batterijen een risicogebied zijn, moet je Samsung alvast niet vertellen 😉

Benieuwd of StoreDot in haar opzet zal slagen!