deJuristen, een ict-recht specialist uit Gent, haalt één miljoen euro op voor de uitbouw van een juridisch platform. Het platform zal gebruik maken van artificiële intelligentie om bedrijven en consumenten juridisch advies te geven aan een, naar eigen zeggen, schappelijke prijs.

Het doel: absolute disruptie ontketenen in de juridische sector

We zien de markt van bots en artificial intelligence evolueren aan een ongekende snelheid”, stelt Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij theJurists Europe (deJuristen / lesJuristes / theJurists).

In de juridische markt gaat alles dan wel trager, toch zijn we al meer dan een half jaar druk in de weer met de voorbereidingen om één van de eerste juridische spelers te worden die AI op een intelligente en massale wijze zal gebruiken. Details bekendmaken kunnen we nog niet, maar de eerste testrondes zijn bijzonder hoopgevend. Het zal alleszins een absolute disruptie betekenen in de juridische sector. Zoveel staat vast”.

theJurists Europe haalde in Q4 2016 aanvullend één miljoen euro op voor de uitrol van het tot nu toe geheime AI-platform. Daarvoor klopte het kantoor aan bij zijn bestaande investeerder, Cronos. 

Spectr: virtuele jurist in Slack

Naast de aankondiging van het AI-platform lanceert het bedrijf vandaag ook Spectr, een virtuele jurist die zich laat installeren in de populaire Slack-applicatie.

‘Spectr’ is hiermee de eerste Europese virtuele in-house jurist. Meer info: http://spectrapp.eu.