foto: Freek Gielen en Pieter Van Moll (Bambooti)

De Limburgse startup Bambooti nam in 2015 een sterke start met haar handgemaakte houten covers voor smartphones en MacBooks via Kickstarter. Nu zijn de jonge ondernemers terug en kondigen ze hun nieuwe crowdfundingcampagne aan: een uitgebreide collectie van handgemaakte en unieke covers uit échte steen.

Bambooti, een Belgisch designmerk opgericht in 2015 door Freek Gielen en Pieter Van Moll, ontstond toen de twee vrienden het slimme idee hadden om covers voor MacBooks en smartphones te ontwerpen in hout. Ze lanceerden hun eerste collectie via crowdfundingplatform Kickstarter. Al snel haalden ze het realisatiekapitaal op dat ze voor ogen hadden. Nu zijn de jonge ondernemers terug, klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Deze keer verrassen de twee oprichters met handgemaakte stenen covers voor MacBooks en smartphones. 

Eerst covers in hout, nu ook in steen

 

 Alle covers zijn vervaardigd uit natuursteen, afkomstig uit verscheidene groeven over de hele wereld, waardoor ze een authentiek karakter krijgen. Elke cover vertelt een 'uniek verhaal', aldus Bambooti, en verschilt in stijl, kleur, en textuur. 

“Onze passie voor minimalisme en natuurlijke materialen leidde tot het oprichten van Bambooti”

“Vorig jaar lanceerden we onze houten MacBook-covers op Kickstarter," vertellen de ondernemers enthousiast. "Nu zijn we terug, klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan met onze stenen collectie.”

Productie in België om kwaliteit te garanderen

Ondertussen heeft Bambooti een eigen productie-unit opgericht in België. Pieter en Freek volgen het volledige productieproces op de voet op om de kwaliteit te garanderen. Zo wordt elk Bambooti-product tot in de details met de hand gemaakt en krijgt het een speciale coating om het hout of de steen te beschermen. 

De campagne staat sinds gisteren online, maar kon al meer dan de helft van het vooropgestelde bedrag binnenhalen. Meer info: bambooti.be/pages/stonecollection