De Samsung S8. De iPhone 8 zou onder andere een gelijkaardig scherm krijgen.

De geruchten worden alsmaar luider dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen op de markt zal brengen, waarvan eentje radicaal anders zal zijn. Een iPhone 7s, iPhone 7s Plus én de iPhone 8/X, dat het nieuwste paradepaardje zal zijn. Een soort premium model, zo kan je het noemen. Die zou er komen naar aanleiding van de tiende verjaardag van de iPhone. Maar het premium toestel zal waarschijnlijk wat langer op zich laten wachten.

Sensor in scherm

Hoewel het het plan is dat de drie modellen op hetzelfde moment in september - naar goede traditie- gelanceerd worden, lijkt het erop dat we op het duurste model niet meteen zullen kunnen kopen. Verschillende bronnen, zoals Bloomberg als Mac Otakara, beweren dat de vertraging gemakkelijk één à twee maanden zou bedragen.

Een van de redenen daarvoor is het design van de premium iPhone. Apple probeert - tot nu toe tevergeefs - een vingerafdruksensor in het scherm te integreren. Iets waarmee Samsung ook experimenteerde voor de S8, maar uiteindelijk opgaf. De integratie bleek te moeilijk te zijn.

Ook de frontcamera zou in het scherm verwerkt worden

3D-camera

Een andere feature die voor wat vertraging zou zorgen, is de nieuwe frontcamera die meer diepte zou herkennen en haast 3D zou werken. Die selfiefilters van Snapchat en co zouden plots heel wat realistischer lijken. Ook voor gaming en 3D modeling zou zo’n 3D-frontcamera van pas komen. Net als de vingerafdruksensor, zou die camera in het scherm moeten verwerkt worden en dus haast onzichtbaar zijn. Dat in combinatie met de 3D-feature, is er heus huzarenstukje. Ook dat zou dus heel wat extra tijd kosten.

Natuurlijk heeft Apple de keuze om, net zoals rivaal Samsung, te kiezen voor gemakkelijkere oplossingen en daarmee toch de vooropgestelde deadline te halen. Het design van de fameuze ‘iPhone X’ lijkt immers nog niet helemaal vast te liggen. Alle wegen liggen nog open.