De voorbereidingsfase van een event is steeds een spannende periode. Hoe geroutineerd je ook bent, er komt telkens wel iets op je pad dat je niet voorzien hebt. Aangezien je ook vaak op locatie aanwezig bent en van de ene ruimte naar de andere holt, is het meezeulen van een ringmap met al je doc’s – die je dan gegarandeerd ergens laat liggen – niet praktisch. Wel praktisch: op je smartphone enkele apps downloaden die je werk bundelen en je heel wat stress besparen.

Dit zijn onze favorieten:

Actions by Moleskine

Vergeet niets meer dankzij de notebook-app van de bekende Moleskine notitieboekjes. Via een handige organizer kan je al je to do’s samenvoegen per dag of per onderwerp. Ook je ideeën kan je noteren en organiseren via kleuren die je aan verschillende categorieën geeft. Dat maakt het geheel heel visueel en aantrekkelijk.

MindNode

Brainstormen over een nieuw evenement was nog nooit zo eenvoudig en overzichtelijk. Je start in MindNode met een centraal idee. Je kan op verschillende manieren het verdere proces visualiseren (in een wolk of via trappen). Ook belangrijk: je kan je mindmap delen met anderen: heel handig als je in een projectgroep werkt.

Adobe Scan

Dankzij de Adobe Scan app kan je met je smartphone een notitie, document, foto, business card en kwitantie omzetten naar een Adove PDF-bestand. De app bevat ook tekstherkenning waardoor het gescand document daarna bewerkt kan worden.

Zello

De “social radio network”-app Zello heeft wereldwijd 120 miljoen gebruikers, en dat heeft een reden. Je kan via Zello 1 op 1 gesprekken voeren maar ook groepsgesprekken. En die laatste is volgens ons een groot voordeel tijdens je evenement: eigenlijk is de app een soort oldschool walkie talkie waardoor je snel iedereen kan bereiken.

Beeple

De app van Beeple is een totaaloplossing voor al je personeelsbeheer: vanaf de rekrutering voor je evenement tot de uitbetaling. Niet enkel jij kan als organisator de app gebruiken, maar ook je werknemers. Ze kunnen zich aanbieden voor de verschillende teams (horeca, ticketing, promo, etc.) tijdens een evenement. Alles gebeurt live waardoor wijzigingen meteen voor iedereen zichtbaar zijn en het samengesteld team daar ook een melding van krijgt.