Betalen via Facebook Messenger of WhatsApp? Via de nieuwe dienst van Belfius is het zo gefikst. De bank lanceert Pengo waarmee je betalingsverzoeken kunnen sturen via social messaging platformen. Het gaat over een nieuwe service die ontwikkeld werd door The Studio, de Belfius-dochter die zich toelegt op digitale innovatie.

Betalen via Messenger

Je hebt net geld voorgeschoten om een gemeenschappelijk geschenk te kopen voor een vriend? Of je wil de rekening delen van dat etentje onder vrienden van vorige zaterdag? Vanaf nu kan je dat gewoon regelen via chat. Je hoeft niets meer te noteren, geen rekeningnummers meer door te sturen en je kan het vanop afstand regelen. In één klik verzend je een betalingsverzoek naar meerdere van je vrienden op Messenger en WhatsApp.

Zo ziet Pengo eruit

Het werkt namelijk erg simpel: via Pengo maak je een betalingsverzoek aan, waarbij je aangeeft hoeveel geld je nog terug moet krijgen. Vervolgens kan je dat verzoek versturen naar de personen in kwestie van Facebook Messenger of WhatsApp. Zij krijgen dan een berichtje met jouw betalingsverzoek in.

Jouw schuld terugbetalen wordt ook gemakkelijker. Je kan meteen op het betalingsverzoek reageren en de betaling bevestigen via de Belfius of Bancontact app, simpelweg door je wachtwoord in te geven.

De dienst is voor iedere houder van een zichtrekening bij een Belgische bank, op voorwaarde dat hij of zij meerderjarig is. Betalen via Messenger of WhatsApp is volgens Belfius even veilig als via de app betalen, aangezien de eigenlijke betaling nog steeds via de Belfius- of Bancontact-kanalen verloopt.