De Belgische scale-up Teamleader onthulde op zijn jaarlijks Work Smarter event het Teamleader Integration Fund, een fonds van 1 miljoen euro. Dit fonds moet softwareontwikkelaars een duw in de rug geven om een integratie te bouwen tussen hun software en Teamleader. Dankzij die integraties kunnen softwarepakketten data uitwisselen en elkaar versterken. Teamleader roept ontwikkelaars op om zich aan te melden voor steun uit het fonds. Samen met hen wil Teamleaderbouwen aan een “ecosysteem van samenwerkende cloudsoftware dat Europese kmo’s productiever maakt en sneller laat groeien”. 

Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, vertelt waarom ze het fonds in het leven hebben geroepen: “Door zoveel mogelijk cloudapplicaties samen te brengen die met elkaar samenwerken en elkaars functionaliteiten versterken, wil Teamleader bouwen aan een ecosysteem. Heel wat kmo’s gebruiken Teamleader in combinatie met bekende applicaties zoals Dropbox, Mailchimp, Gmail, LinkedIn, Office365 of een boekhoudpakket. Met dit fonds zorgen we ervoor dat ze meer software via Teamleader kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor hun boekhouding of marketing. Zo kan elk bedrijf een combinatie aan software vinden die bij zijn dagelijks werkproces past, en wordt de drempel om in de cloud te gaan werken verlaagd. Hierdoor worden ze efficiënter en kunnen ze sneller hun doelstellingen bereiken.” 

Teamleader beoogt met het fonds vooral integraties met software die populair is in de landen waar ze wordt ontwikkeld. De integraties die via dit fonds worden gebouwd, zullen gratis worden aangeboden aan de eindgebruikers. 

Een concurrentievoordeel voor SaaS-spelers

Tom Schouteden, Chief Technology Officer van Teamleader: “Door de opmars van het gebruik van de cloud door bedrijven is het aanbod van applicaties heel sterk gegroeid. Kmo’s gebruiken meer en meer softwareapplicaties. De markt voor kmo’s is aan het boomen en zal tegen 2020 groter worden dan de softwaremarkt voor grote bedrijven. Dat maakt dat SaaS-spelers sterker voor de dag moeten komen om hun software aan de man te brengen. Applicaties die compatibel zijn met veelgebruikte toepassingen, en waarmee gebruikers in één klik aan de slag kunnen, hebben dus een groot concurrentievoordeel in handen.” 

De Teamleader Marketplace, de 'app-store' waar gebruikers alle compatibele software terugvinden, heeft sinds de lancering in 2017 een forse groei gekend. Intussen telt de Marketplace zo’n 170 geïntegreerde applicaties.  Per gebruiker worden gemiddeld zo’n 5 externe applicaties via Teamleader gebruikt.

Naast het fonds lanceert Teamleader ook een nieuwe versie van de API, die het gemakkelijker moet maken voor externe ontwikkelaars om te bouwen aan een integratie met het Teamleader-platform.