Elysia wint de Deloitte’s 2019 Technology Fast 50, de jaarlijkse rangschikking van vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België. In de voorbije vier jaar realiseerde het Waalse MedTech bedrijf, uitgegroeid tot een heuse wereldspeler, een indrukwekkende omzetgroei van -hou je vast - 2857,57%. De titel van 'Rising Star' is voor Keyrock, terwijl de jury Magic Instruments uitriep tot 'Most Disruptive Innovator' en de Gentse scale-up Showpad gisterenavond de award voor de ‘Most Sustainable Growth' in ontvangst nam.

‘Most Sustainable Growth’ voor Showpad

Met de hoogste procentuele omzetgroei (2857,57%) over de afgelopen voorbije vier jaar eindigde Elysia niet alleen op de eerste plaats in de Fast 50 ranking, maar werd het ook bekroond als snelste groeier in de categorie Healthcare en Life sciences. Het bedrijf uit Angleur, een deelgemeente van Luik, ontwikkelt instrumenten die worden gebruikt bij radioactiviteit meting en kwaliteitscontrole. Ze werken nauw samen met leveranciers van radiofarmaceutica en cyclotron om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande oplossingen te verbeteren.

Onze groei is gerealiseerd dankzij onze internationale mindset, de steun van onze aandeelhouders bij de aankoop van een Duitse concurrent en onze strategie om oplossingen te bedenken en niet alleen apparatuur. Radiofarmaca zijn essentiële producten om artsen te helpen bij de diagnose en behandeling van kanker. Deel uitmaken van deze waardeketen maakt ons erg trots”, aldus Francois Moonen, CEO van Elysia. Een uitgebreid interview lees je hier.

Francois Moonen (rechts), co-founder en CEO van Elysia

De tweede plaats was voor Sortlist uit Waver, dat een omzetgroei van 2289,23% liet optekenen. Het in Gent gevestigde Silverfin sluit de topdrie af, met een omzetgroei van 2132,07%. Showpad, eveneens uit de Arteveldestad, won de award voor de ‘Most Sustainable Growth’, op basis van een continue groei in de huidige en vorige Technology Fast 50 ranking.

Bijkomende awardcategorieën

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in zeven verschillende sectoren. Naast Healthcare en Life sciences, waarvoor Elysia als winnaar uit de bus kwam, waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Software Healthcare and Life sciences en Media and Entertainment.

Cogengreen, een bedrijf gevestigd in Gembloux dat een systeem creëerde dat tegelijkertijd warmte en elektriciteit kan produceren, won de award voor snelste groeier in de categorie Environmental Technology.

Het in Leuven gevestigde Codabox, dat marktleider is voor CODA-bestanden, prijkte bovenaan in de categorie Fintech.

THEO Technologies, dat video-ervaringen op om het even welk platform of apparaat vergemakkelijkt, trok huiswaarts met de hoogste bekroning in de sector Media & Entertainment.

Sortlist, een bedrijf dat zich richt op een matchmakingplatform dat bedrijven koppelt aan het ideale (digitale) marketing- of communicatiebureau, bleek het snelst groeiende bedrijf in de sector Software.

De award voor Communications ging naar Level 27, een bedrijf in Bilzen dat bedrijven ondersteunt om betere applicaties en websites te bouwen.

Snelste groeier in de categorie Hardware is het Leuvense Octinion, een R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling toegepast op biologisch materiaal.

Kevin de Patoul, CEO van Keyrock

Brussels fintech bedrijf is Rising Star

De Rising Star 2019 werd gekozen uit een shortlist van tien meest beloftevolle techbedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elke finalist op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie.

De uiteindelijke winnaar werd Keyrock, een bedrijf dat software ontwikkelt die het mogelijk maakt om eenvoudig liquiditeit te bieden aan alle financiële markten, met behulp van zelfaanpassende liquiditeitsalgoritmen en een intuïtieve gebruikersinterface.

Magic Instruments, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp van halfgeleiderchips en slimme sensoren op basis van machine learning, werd uitgeroepen tot Most Disruptive Innovator. Deze award wordt toegekend aan de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld in een specifiek technologiesegment.

Hieronder vind je de volledige rangschikking van Deloitte's 2019 Technology Fast 50: