Wil je weten wie vandaag in ons land de protagonisten en rijzende sterren in het start-up en scale-up tech landschap zijn? Naar jaarlijkse gewoonte heeft Deloitte ook nu de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van België opgelijst. De felbegeerde Technology Fast 50-award wordt uitgereikt aan het snelst groeiende techbedrijf op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Veel aandacht gaat ook naar de tien finalisten die wedijveren voor de titel van Rising Star, het meest veelbelovende Belgische bedrijf dat minder dan vier jaar actief is in de technologiesector. Op 26 november kennen we alle winnaars.

“De Technology Fast 50 ranking bewijst dat ook dit jaar het scale-up ecosysteem in België in volle expansie is. We zien dat vooral B2B technologiebedrijven heel sterk zijn in België en hun kans grijpen om te internationaliseren”, zegt Sam Sluismans, Programme Leader Deloitte's Technology Fast 50.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking op 26 november vindt het virtuele Fast 50 Business Forum plaats. Keynote spreker dit jaar is Rich Diviney, een gepensioneerde Navy SEAL die waardevolle inzichten zal delen over leiderschap alsook ‘agility en flexibiliteit in crisistijden. Tijdens de virtuele matchmaking, die zal plaatsvinden gedurende het Business Forum, zal Deloitte de netwerken van technologieondernemers stimuleren door start-ups samen te brengen met corporates, familiebedrijven, investeerders en ondernemers. Met deze ‘matchmaking’ wil Deloitte dus kruisbestuivingen stimuleren en het technologische innovatievuur in ons land extra aanwakkeren.

Acht award categorieën

Behalve de prijs voor snelst groeiend bedrijf reikt Deloitte ook een award uit voor Most Sustainable Growth, op basis van continue groei in de huidige en vorige Technology Fast 50 ranking. Daarnaast wordt er ook een winnaar aangeduid in elk van onderstaande categorieën:

 1. Biotechnology/Pharmaceutical
 2. Energy tech
 3. Communications/Networking
 4. Digital content/Media/Entertainment
 5. Electronic devices/Hardware/Semiconductor
 6. Medical devices
 7. Software
 8. Fintech

Rising Star en Most Disruptive Innovator

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector schitteren in de Rising Star-competitie. Op 13 oktober stelden alle 71 Rising Star-kandidaten zich voor aan een jury van Deloitte industrie experten. Onderstaande 10 bedrijven konden het meest overtuigen en mogen zich op 26 november wagen aan een pitch voor de externe jury.

 • Blendr (Gent)
 • Epic Blue (Leuven)
 • Epilog (Gent)
 • Immanta (Leuven)
 • Intigriti (Schelle)
 • BrighterBins/SmartEnds (Gent)
 • TechWolf (Gentbrugge)
 • ThreeFold Tech (Lochristi)
 • ValCUN (Oostakker)
 • WeGroup (Gent)

De Rising Star jury bestaat uit Omar Mohout, Veroniek Collewaert, François Moonen, Fabien Pinckaers en juryvoorzitter Duco Sickinghe, CEO van Fortino Capital.

“De meest succesvolle start-ups hebben hun productmarket fit uitstekend ingeschat en toegepast”, stelt Sickinghe vast. “Een goed doordacht product en zorgvuldig geselecteerd klantensegment zorgen voor een snelle adoptie en dus aanzienlijk lagere kapitaalvereisten. Groei is goed, groei met efficiënt gebruik van kapitaal is beter!”

De award voor Most Disruptive Innovator gaat naar de Rising Star-genomineerde die het revolutionairste concept of product ontwikkelde binnen een bepaald technologiesegment. Op 26 november kennen we dus de namen van alle winnaars in de verschillende categorieën.


Dit zijn de 50 genomineerden voor de 2020 Technology Fast 50 Award (in alfabetische volgorde):

 1. AppTweak (Brussel)
 2. Appwise (Diepenbeek)
 3. Arkite (Genk)
 4. BrightAnalytics (Hooglede)
 5. Byteflies (Antwerpen)
 6. Cashforce (Herentals)
 7. Cast4All Technologies (Niel)
 8. Codabox (Leuven)
 9. COMSOF (Gent)
 10. CrazyGames (Leuven)
 11. DzijnTonik (Kalmthout)
 12. Efficy (Brussel)
 13. ENSEK Benelux (Beringen)
 14. EyeSee (Gent)
 15. FleetMaster (Gent)
 16. Get Driven (Kortrijk)
 17. Granutools (Awans)
 18. Guardsquare (Leuven)
 19. Hello Customer (Gent)
 20. iBanFirst (Brussel)
 21. iController (Gent)
 22. Intracto (Herentals)
 23. Lansweeper (Dendermonde)
 24. Level27 (Bilzen)
 25. MedEnvision (Aarschot)
 26. ML6 (Gent)
 27. Nodalview (Brussel)
 28. OncoDNA (Gosselies)
 29. Pozyx (Gent)
 30. ProDigest (Zwijnaarde)
 31. proUnity (Brussel)
 32. Robojob (Heist-op-den-Berg)
 33. Robovision (Zwijnaarde)
 34. Showpad (Gent)
 35. Sigasi (Gentbrugge)
 36. Signpost (Lokeren)
 37. Silverfin (Gent)
 38. Skedify (Gent)
 39. Step-Up Consulting (Leuven)
 40. Teal Partners (Antwerpen)
 41. Tessares (Louvain-la-Neuve)
 42. The New Drive (Houthalen-Helchteren)
 43. THEO Technologies (Leuven)
 44. Trasis (Ans)
 45. UgenTec (Hasselt)
 46. Unifly (Antwerpen)
 47. URBANTZ (Brussel)
 48. VAVATO (Sint-Niklaas)
 49. Waylay (Gent)
 50. XenomatiX (Leuven)