Uber, België, Logistieke Sector Uber is klaar om de logistieke sector op zijn kop te zetten. Dit zijn de plannen:

Uber is klaar om de logistieke sector op zijn kop te zetten. Dit zijn de plannen:

Uber is klaar om de logistieke sector op zijn kop te zetten. Dit zijn de plannen:

Bron foto: Shutterstock

Na het disrupten van de taxi-sector heeft ride sharing-app Uber ook pakjesdiensten in het vizier. Uber zou binnenkort starten met een grootschalig experiment, waar chauffeurs ook pakjes zullen bezorgen. Het bedrijf zou in gesprek zijn met verschillende grote merken om dit te verwezenlijken. 

Same Day Delivery via Uber

TechCrunch kon trainingsdocumenten inkijken die bedoeld zijn voor Uber-chauffeurs. Daaruit bleek dat Uber binnenkort pakjes zal gaan verzenden voor merken zoals Hugo Boss, Neiman Marcus, Louis Vuitton en Tiffany’s. Volgens TechCrunch zou het gaan om same-day delivery. 

Uber zou op grote schaal leveringen voor (online) retailers kunnen faciliteren, waarbij pakjes vanuit winkels naar de koper worden gebracht. Klanten zouden kunnen kiezen om pakjes te laten leveren door Uber (iets duurder) of door traditionele pakjesdiensten. 

UberRush

Uber reageerde al op de geruchten door te zeggen dat experimenteren in hun DNA zit. Bovendien is het niet de eerste keer dat Uber experimenteert met het afleveren van pakjes.

Denk maar een de kerstboomactie die Uber ook al eerder in Brussel organiseerde. Brusselaars kunnen dan via de Uber-app een kerstboom bestellen, die netjes aan de deur wordt afgeleverd. De betaling verloop volledig via de Uber-app. Ook UberRush in de wijk Manhattan in New York is daar een voorbeeld van. 

Uit documenten blijkt dat Uber van plan is om ook een speciale chauffeurs-app op de markt te brengen, waarin 'merchant requests' en 'passenger requests' samen worden weergegeven. Chauffeurs zouden dus zowel pakjes als passagiers kunnen vervoeren. Er zou ook een routeplanner ingebouwd worden in de app, met een overzicht van de meest efficiënte routes om snel ter bestemming te geraken. 

The Sky is the limit? 

Uber experimenteerde ook al eerder om verse producten (UberFresh) en maaltijden (UberEats) aan huis af te leveren. Ook boodschappen bezorgen (UberEssentials) behoort tot de mogelijkheden. 

Bron: TechCrunch

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.671 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief