Deze 5 nuttige functies verborg Steve Jobs in onze iPhones

Deze 5 nuttige functies verborg Steve Jobs in onze iPhones

Vandaag, 16 oktober, is het 'Steve Jobs Day'. Ondertussen elf jaar geleden lanceerde de Amerikaan de iPhone en starte hij er haast eigenhandig een digitale revolutie mee. Miljoenen mensen gebruiken sindsdien dagelijks het toestel, maar volgens Mitch Falchou, Services iOS Expert bij Apple Premium Reseller Switch, kennen ze lang niet alle functies die erin verborgen zitten. Ter nagedachtenis van Steve Jobs deelt Falchou vijf handige, weliswaar verborgen functies van je iPhone.

1. Vergrootglas

Dat je kan inzoomen met de camera van je iPhone, weet haast iedereen. Maar dat die camera ook een vergrootglas heeft waarmee je nog dieper kan inzoomen niet. “Ga naar je algemene instellingen, klik op toegankelijkheid en schakel het vergrootglas in. De volgende keer dat je in de camera app drie keer op de homebutton klikt, zal het vergrootglas automatisch opspringen.”

2. Siri en bijnamen

Wanneer drie van je kennissen Tom heten, is het voor Siri niet eenvoudig om te weten welke Tom je nu precies wil bellen. “Door bijnamen te geven los je dat probleem op”, stelt Falchou. “Je wijzigt het contact ‘Tom’ en drukt op ‘voeg veld toe’, waardoor je een bijnaam kan invullen. Als je de volgende keer Siri vraagt om ‘liefje’ of ‘baas’ te bellen zal ze meteen de juiste Tom bellen. Geen misverstanden meer.”

3. Verborgen muis in je toetsenbord

Een schrijffout gemaakt in een woord en je vinger is te dik om die fout aan te duiden? Dan kan dit trucje je misschien uit de nood helpen! “Houd je toetsenbord ingedrukt. Dan verschijnt de zogenoemde ‘muis’: een tekstcursor die je nauwkeurig op de gewenste plek in je tekst kunt zetten”, vertelt Falchou. Zo pas je dat typefoutje in een wip aan.

4. Ondertitels en audionavigatie

“Het was de missie van Steve Jobs om zijn producten voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Falchou. Zo kan je als slechthorende je gehoorapparaat met je iPhone verbinden of ondertitels inschakelen. Als slechtziende kan je dan weer via audiobeschrijvingen, ook wel  VoiceOver genoemd, en grotere tekst makkelijker door je iPhone navigeren. “Ga naar ‘toegankelijkheid’ in je algemene instellingen en schakel daar in wat je nodig hebt.”

5. Foto’s verbergen

Vrienden die door de foto’s op je toestel bladeren, kunnen wel eens op gênant materiaal te stoten. “Dat kan je vermijden door foto’s te verbergen”, weet Falchou. Druk op de deelknop onderaan een foto en klik op de optie om de foto te verbergen “Op die manier duikt de foto enkel nog op in een apart album, dat je vrienden niet zo gemakkelijk vinden.”

Kende jij deze verborgen functies al?

Bron headerfoto: Steve Jobs shows off [...] conference by Matthew Yohe / CC BY-SA 3.0

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.524 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief